Σαουδική Αραβία: «Βομβιστική επίθεση» σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο, σε τελετής μνήμης με Ευρωπαίους διπλωμάτες

Σαουδική Αραβία: «Βομβιστική επίθεση» σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο, σε τελετής μνήμης με Ευρωπαίους διπλωμάτες Facebook Twitter
0

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σημειώθηκε σε νεκροταφείο της Σαουδικής Αραβίας, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης με Ευρωπαίους διπλωμάτες. 

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα, κατά την διάρκεια τελετής για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έκανε λόγο για επίθεση με βόμβα κατά τη διάρκεια τελετής με πολλούς προσκεκλημένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Έλληνας. 

«Η Γαλλία καταδικάζει αυτή την δειλή, άδικη επίθεση», τονίζει το ΥΠΕΞ. 

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η επίθεση επιβεβαιώθηκε και από Έλληνα αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Υπήρξε κάποιου είδους έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας», μετέφερε η ίδια πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

Η εφημερίδα Le Figaro αναφέρει πως την ώρα της τελετής εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα προς το νεκροταφείο η οποία πέρασε πάνω από τον τοίχο και εξερράγη, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «αρκετούς τραυματίες». Μέχρι στιγμής δεν έχει επισήμως διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή βομβιστική επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες, υπήρξε άλλη μία επίθεση στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ