Σαουδική Αραβία: «Βομβιστική επίθεση» σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο, σε τελετής μνήμης με Ευρωπαίους διπλωμάτες

Σαουδική Αραβία: «Βομβιστική επίθεση» σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο, σε τελετής μνήμης με Ευρωπαίους διπλωμάτες Facebook Twitter
0

Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σημειώθηκε σε νεκροταφείο της Σαουδικής Αραβίας, κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης με Ευρωπαίους διπλωμάτες. 

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα, κατά την διάρκεια τελετής για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έκανε λόγο για επίθεση με βόμβα κατά τη διάρκεια τελετής με πολλούς προσκεκλημένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Έλληνας. 

«Η Γαλλία καταδικάζει αυτή την δειλή, άδικη επίθεση», τονίζει το ΥΠΕΞ. 

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η επίθεση επιβεβαιώθηκε και από Έλληνα αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Υπήρξε κάποιου είδους έκρηξη στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας», μετέφερε η ίδια πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

Η εφημερίδα Le Figaro αναφέρει πως την ώρα της τελετής εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα προς το νεκροταφείο η οποία πέρασε πάνω από τον τοίχο και εξερράγη, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «αρκετούς τραυματίες». Μέχρι στιγμής δεν έχει επισήμως διευκρινιστεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή βομβιστική επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες, υπήρξε άλλη μία επίθεση στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον φρουρό του προξενείου της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM