ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Μπάιντεν πιάνει δουλειά- Ανακοινώνει αύριο task force για τον κορωνοϊό, που σαρώνει τις ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν πιάνει δουλειά- Ανακοινώνει αύριο task force για τον κορωνοϊό, που σαρώνει τις ΗΠΑ Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Ο Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε ότι αύριο, Δευτέρα, θα ανακοινώσει τη δική του task force για την πανδημία, ενώ ο κορωνοϊός σαρώνει τις ΗΠΑ και τα ημερήσια κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 100.000.

Η task force του εκλεγμένου προέδρου θα κληθεί να προετοιμάσει το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μόλις ο Μπάιντεν αναλάβει καθήκοντα. «Το σχέδιο θα είναι οικοδομημένο στα θεμέλια της επιστήμης. Θα κάνω τα πάντα για να ανατρέψω αυτή την πανδημία», τόνισε ο Δημοκρατικός στην πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος.

Επικεφαλής της task force θα είναι ο πρώην αρχιχειρουργός Βίβεκ Μέρθι, ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Ντέιβιντ Κέσλερ και η δρ. Μαρσέλα Νούνεζ-Σμιθ του πανεπιστημίου Γέιλ, σύμφωνα με δύο πηγές του Reuters.

Στο μεταξύ, το νέο κύμα κορωνοϊού σαρώνει τις ΗΠΑ. Το Σάββατο στη χώρα καταγράφηκαν 127.399 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ενώ περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι κατέληξαν. Πλέον, τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ είναι σχεδόν 9,9 εκατομμύρια και οι θάνατοι πλησιάζουν τους 237.000.

Μάλιστα, το Τέξας έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο κρούσματα από την αρχή της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί πως αν επρόκειτο για χώρα, θα ήταν δέκατη στη λίστα των κρατών που έχουν πληγεί σφοδρότερα από την πανδημία.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ