Δύο γυναίκες που έκαναν κανό σε ακτή στην Καλιφόρνια έφτασαν τρομακτικά κοντά σε μία φάλαινα, που ανέτρεψε το πλεούμενό τους.

 

Η Λιζ Κοτρίελ και η Τζούλι ΜακΣόρλεϊ δήλωσαν ότι παρακολουθούσαν φάλαινες από απόσταση περίπου 10 μέτρων, σε ένα φαινομενικά ήσυχο πρωινό κοντά στην παραλία Αβίλα, όταν ξαφνικά άλλαξαν όλα.

 

«Είδα την φάλαινα να ανεβαίνει... Σκέφτηκα "Ωχ όχι! Είναι πολύ κοντά"», περιέγραψε η ΜακΣόρλεϊ. «Ξαφνικά, ανυψώθηκα και μετά ήμουν στο νερό», συμπλήρωσε.

 

«Η φάλαινα ήταν μπροστά στο πρόσωπό μου, κυριολεκτικά», είπε από την πλευρά της η Κότριελ. «Σκεφτόμουν "θα σπρώξω". Λες και θα έσπρωχνα μακριά μια φάλαινα! Ήταν η πιο περίεργη σκέψη. Σκέφτηκα "είμαι νεκρή, είμαι νεκρή". Πίστευα ότι θα πέσει πάνω μου», συμπλήρωσε μιλώντας στο KMPH.

 

Ευτυχώς, οι δύο γυναίκες βγήκαν γρήγορα στην επιφάνεια και άλλοι που ήταν τριγύρω με κανό και σανίδες έσπευσαν να τις βοηθήσουν και να βεβαιωθούν ότι δεν είχαν τραυματιστεί. «Νόμιζαν ότι η φάλαινα είχε το κανό στο στόμα της», περιέγραψε η ΜακΣόρλεϊ.

 

Τελικά και οι δύο επέστρεψαν στην ακτή σώες και με τη μικρότερη απώλεια που θα μπορούσαν να έχουν από μια τέτοια εμπειρία: η ΜακΣόρλεϊ έχασε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της όταν έπεσε στο νερό.

 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian, CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr