Πόσα μανταρίνια μπορεί να αγοράσει κάποιος με 9.600 δολάρια; Στην Ιαπωνία η απάντηση είναι «100».

 

Κάποιος έδωσε ένα εκατομμύριο γιεν (περίπου 9.600 δολάρια) για να αγοράσει ένα κιβώτιο με 100 μανταρίνια, συνολικού βάρους 20 κιλών, σε δημοπρασία στην κεντρική αγορά του Τόκιο. Αυτή ήταν η πρώτη δημοπρασία της χρονιάς για τα μανταρίνια της ποικιλίας σατσούμα, από το νησί Σικόκου της Ιαπωνίας.

 

Τα μανταρίνια από την περιοχή Νισίουα του Σικόκου είναι γνωστά για την καλή ισορροπία πλούσιων και γλυκών γεύσεων, επειδή ξεφλουδίζονται εύκολα αλλά και γιατί η υφή τους είναι τέτοια που λιώνουν στο στόμα.

 

Συνήθως, η τιμή για αυτή την ποικιλία μανταρινιών στην Ιαπωνία είναι 75 δολάρια για δέκα κιλά. Δεν είναι η πρώτη φορά που πιάνουν τόσο υψηλή τιμή. Και στην περσινή δημοπρασία πωλήθηκαν για εξαψήφιο ποσό. Η ταυτότητα του φετινού αγοραστή δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά αναμένεται ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Πέρυσι ο πλειοδότης ήταν ένα σούπερ μάρκετ πολυτελείας, που τα χρησιμοποίησε για διαφημιστικούς λόγους.

 

Η υψηλή τιμή που έπιασαν τα μανταρίνια στη φετινή δημοπρασία θεωρείται πολύ καλή για την έναρξη της σεζόν. «Από τη στιγμή που η ποιότητα του φρούτου αξιολογείται κάθε χρόνο στην πρώτη δημοπρασία, αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τις επικείμενες πωλήσεις», εξήγησε εκπρόσωπος του αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής στην οποία καλλιεργούνται αυτά τα μανταρίνια.

 

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα φρούτα πιάνουν τόσο υψηλή τιμή, αυτό αποτέλεσε έκπληξη στη φετινή δημοπρασία, λόγω του αντίκτυπου που έχει η πανδημία στην οικονομία.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr