Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι τίθεται σε αυτοαπομόνωση καθώς πληροφορήθηκε ότι πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος συνάντησε κάποιον, ο οποίος αργότερα διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

 

Ο Στέφαν Λεβέν είπε ότι το πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, το οποίο δεν κατονομάζεται, έχει βρεθεί αρνητικό στον ιό, αλλά ότι κατόπιν ιατρικής σύστασης τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του θα πρέπει να αυτοαπομονωθούν.

 

«Εργάζομαι εξ αποστάσεως. Αισθανόμαστε καλά και δεν έχουμε συμπτώματα», έγραψε στο Facebook.

 

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο ίδιος και η σύζυγός του θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον ιό το συντομότερο.

 

 

 

Προειδοποιήσεις Λεβέν: «Η ανάπαυλα από την πανδημία τελείωσε»

 

Τα περιστατικά COVID-19 αυξάνονται γρήγορα στη Σουηδία, δήλωσε την Τρίτη ο Στέφαν Λεβέν, ανακοινώνοντας αυστηρότερες συστάσεις για άλλες τρεις περιφέρειες εν μέσω ενδείξεων ότι η αναζωπύρωση της ασθένειας αρχίζει να προκαλεί μια αύξηση των θανάτων.

 

«Έχουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Όλο και περισσότερες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας χρησιμοποιούνται τώρα για τη θεραπεία ασθενών της COVID-19. Η ανάπαυλα που είχαμε αυτό το καλοκαίρι τελείωσε», είπε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

 

Ο Λεβέν είπε ακόμη ότι όσοι γευματίζουν σε εστιατόρια θα περιορίζονται σε ομάδες των οκτώ το πολύ. Ενώ αυτό το μέτρο αποτελεί μια αυστηροποίηση, υπολείπεται ακόμη πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου τα εστιατόρια έχουν κλείσει ή έχουν περιοριστεί οι ώρες λειτουργίας τους και επιτρέπεται μόνο το take-away.

 

Τα περιστατικά στη σκανδιναβική χώρα έχουν αυξηθεί απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφοντας κατ' επανάληψη ημερήσια ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

 

Ο αριθμός των θανάτων στη διάρκεια της πανδημίας ανέρχεται σε 5.969. Το ποσοστό θανάτων ανά κάτοικο στη Σουηδία είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από τις γειτονικές της σκανδιναβικές χώρες, αλλά χαμηλότερο από ορισμένες μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Βρετανία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr