Σουηδία: Σε αυτοαπομόνωση ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του

Σουηδία: Σε αυτοαπομόνωση ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι τίθεται σε αυτοαπομόνωση καθώς πληροφορήθηκε ότι πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος συνάντησε κάποιον, ο οποίος αργότερα διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Ο Στέφαν Λεβέν είπε ότι το πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, το οποίο δεν κατονομάζεται, έχει βρεθεί αρνητικό στον ιό, αλλά ότι κατόπιν ιατρικής σύστασης τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του θα πρέπει να αυτοαπομονωθούν.

«Εργάζομαι εξ αποστάσεως. Αισθανόμαστε καλά και δεν έχουμε συμπτώματα», έγραψε στο Facebook.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο ίδιος και η σύζυγός του θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον ιό το συντομότερο.

Σουηδία: Σε αυτοαπομόνωση ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Facebook Twitter

Προειδοποιήσεις Λεβέν: «Η ανάπαυλα από την πανδημία τελείωσε»

Τα περιστατικά COVID-19 αυξάνονται γρήγορα στη Σουηδία, δήλωσε την Τρίτη ο Στέφαν Λεβέν, ανακοινώνοντας αυστηρότερες συστάσεις για άλλες τρεις περιφέρειες εν μέσω ενδείξεων ότι η αναζωπύρωση της ασθένειας αρχίζει να προκαλεί μια αύξηση των θανάτων.

«Έχουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Όλο και περισσότερες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας χρησιμοποιούνται τώρα για τη θεραπεία ασθενών της COVID-19. Η ανάπαυλα που είχαμε αυτό το καλοκαίρι τελείωσε», είπε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Ο Λεβέν είπε ακόμη ότι όσοι γευματίζουν σε εστιατόρια θα περιορίζονται σε ομάδες των οκτώ το πολύ. Ενώ αυτό το μέτρο αποτελεί μια αυστηροποίηση, υπολείπεται ακόμη πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου τα εστιατόρια έχουν κλείσει ή έχουν περιοριστεί οι ώρες λειτουργίας τους και επιτρέπεται μόνο το take-away.

Τα περιστατικά στη σκανδιναβική χώρα έχουν αυξηθεί απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφοντας κατ' επανάληψη ημερήσια ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Ο αριθμός των θανάτων στη διάρκεια της πανδημίας ανέρχεται σε 5.969. Το ποσοστό θανάτων ανά κάτοικο στη Σουηδία είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από τις γειτονικές της σκανδιναβικές χώρες, αλλά χαμηλότερο από ορισμένες μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Βρετανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ