Ιταλία: 30.550 νέα κρούσματα και 352 νεκροί σε μια ημέρα - Ανησυχία για τις ΜΕΘ

Ιταλία: 30.550 νέα κρούσματα και 352 νεκροί σε μια ημέρα - Ανησυχία για τις ΜΕΘ Facebook Twitter
0

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 30.550 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 352 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 211.831 διαγνωστικά τεστ και από την αρχή της πανδημίας έχουν τη ζωή τους 39.764 άνθρωποι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων βρίσκονται 2.292 ασθενείς. Χθες τα περιστατικά ήταν 28.244, και 353 οι θάνατοι.

Ανησυχία για τους ασθενείς σε ΜΕΘ και νοσοκομειακούς θαλάμους

Οι υπεύθυνοι του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τονίζουν ότι «σε αντίθεση με το πρώτο κύμα, ο ιός κυκλοφορεί σε όλες τις περιφέρειες, έστω και αν η κατάσταση δεν είναι ίδια σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ινστιτούτου, ο Σίλβιο Μπρουζαφέρο, υπογράμμισε ότι «ο αριθμός των ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα και για τους οποίους αποφασίζεται η εισαγωγή στο νοσοκομείο αυξάνεται, όπως και εκείνος των ασθενών που μεταφέρονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας». Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε «χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Τρεις «ζώνες επικινδυνότητας» στην Ιταλία

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε το κυβερνητικό διάταγμα με νέα περιοριστικά μέτρα, για μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Όπως αναφέρει ο Τύπος, το διάταγμα θα ισχύσει από αύριο, Πέμπτη, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Προβλέπεται μείωση της χωρητικότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς στο 50%, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για όποιον μετακινείται αυτές τις ώρες.

Η τηλεεκπαίδευση αναμένεται να ισχύσει σε όλη την χώρα για τα λύκεια και στα γυμνάσια, στις περιοχές με πιο υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας, όμως, γίνεται υποχρεωτική από το δημοτικό.

Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες ή περιοχές (κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες), ανάλογα με τον δείκτη μετάδοσης του ιού και άλλα κριτήρια. Στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν διαφορετικοί κανόνες και απαγορεύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ