Αμερικανικές εκλογές: Το πρώτο μήνυμα του Τζο Μπάιντεν - Τι ζήτησε

Αμερικανικές εκλογές: Το πρώτο μήνυμα του Τζο Μπάιντεν - Τι ζήτησε Facebook Twitter
0

Ο Τζο Μπάιντεν απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους των ΗΠΑ με μήνυμά τους από την πατρίδα τους στο Ντέλαγουερ, ενώ η κούρσα των εκλογών είναι σε εξέλιξη.

Ο δημοκρατικός υποψήφιος εμφανίστηκε αισιόδοξος μπροστά σε μια ομάδα ψηφοφόρων του και έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, ζήτησε υπομονή με τα αποτελέσματα, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη για τα αποτελέσματά του στην Αριζόνα και στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Σημειώνεται πως το πρώτο μήνυμα Μπάιντεν ανακοινώθηκε ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε κάνει ακόμη καμία δήλωση.

Ωστόσο την ώρα της σύντομης ομιλίας του Μπάιντεν, ο Τραμπ έκανε το πρώτο tweet. «Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα», τόνισε με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως θα προβεί σε δήλωσε αργότερα σήμερα.

«Νιώθουμε καλά. Νιώθουμε αυτοπεποίθηση για την Αριζόνα», είπε ο Μπάιντεν στην αρχή της σύντομης ομιλίας του. «Πιστεύουμε ότι ίσως έχουμε κερδίσει και την Αριζόνα, αυτό είναι πολύ σημαντικό, κερδίζουμε στη Μινεσότα, στην Τζόρτζια και, μπορεί να χρειαστεί χρόνος, αλλά όταν τελειώσει η καταμέτρηση θα κερδίσουμε ούτε η Πενσιλβάνια».

«Γνωρίζαμε ότι αυτό θα πάρει χρόνο», δήλωσε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών. «Αλλά κοιτάξτε: νιώθουμε καλά για το πού είμαστε. Πραγματικά καλά. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές». Ο Μπάιντεν τόνισε ότι η χώρα έπρεπε να περιμένει μέχρι να μετρηθεί κάθε ψήφος για να καθοριστεί ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

«Θα πάρει λίγο παραπάνω να μάθουμε τα αποτελέσματα. Δεν είναι απόφαση δική μου ή του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά των αμερικανών πολιτών», είπε και ευχαρίστησε όλους τους Αμερικανούς για τη συμμετοχή τους στις κάλπες. «Συνεχίστε να έχετε πίστη και θα κερδίσουμε».

Αμφίρροπη παραμένει η μάχη των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και μέχρι τις 06:50 ώρα Ελλάδας δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα ανακηρυχθεί νικητής της εκλογικής μάχης.

Ακολουθούν οι προβλέψεις των μεγαλύτερων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης με τις πολιτείες που έχουν εξασφαλίσει οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

Σε αγκύλες αναγράφεται ο αριθμός των εκλεκτόρων ανά πολιτεία. Υπενθυμίζεται πως για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Έως τις 06:05 ώρα Ελλάδας, ο Τζο Μπάιντεν καταγράφει μικρό προβάδισμα.

Στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να προηγείται, σύμφωνα με εκτίμηση μόνο του Fox News.

Μπάιντεν (209)

Καλιφόρνια (55)

Κολοράντο (9)

Κονέκτικατ (7)

Ντέλαγουερ (3)

Ιλινόι (20)

Μέριλαντ (10)

Μασαχουσέτη (11)

Νιου Χάμσαϊρ (4)

Νιου Τζέρσεϊ (14)

Νέα Υόρκη (29)

Νιου Μέξικο (5)

Όρεγκον (7)

Ρόουντ Άιλαντ (4)

Βερμόντ (3)

Βιρτζίνια (13)

Ουάσινγκτον - Ομοσπονδιακή πρωτεύουσα (3)

Ουάσινγκτον (12)

Τραμπ (119)

Αλαμπάμα (9)

Άρκανσο (6)

Νότια Καρολίνα (9)

Βόρεια Ντακότα (3)

Νότια Ντακότα (3)

Άινταχο (4)

Ιντιάνα (11)

Κάνσας (6)

Κεντάκι (8)

Λουιζιάνα (8)

Μισισίπη (6)

Μιζούρι (10)

Νεμπράσκα (4 και δυνητικά 5)

Οκλαχόμα (7)

Τενεσί (11)

Γιούτα (6)

Δυτική Βιρτζίνια (5)

Γουαϊόμινγκ (3)

Οχάιο (19)

Αϊόβα

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM