Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε Ισπανία και Γαλλία- ΠΟΥ: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε Ισπανία και Γαλλία- ΠΟΥ: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ευρώπη Facebook Twitter
EPA
0

Τα περισσότερα κρούσματα σε 24 ώρες, από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, κατέγραψαν η Ισπανία και η Γαλλία, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλά για «πολύ δύσκολη κατάσταση» στην Ευρώπη.

Η Ισπανία ανακοίνωσε 55.019 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες μολύνσεις είναι υπερδιπλάσιες των 25.595 της Παρασκευής. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, άλλοι 379 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στην Ισπανία έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 36.257 άνθρωποι. Οι 379 νέοι θάνατοι αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, αλλά τα στοιχεία αυτά απέχουν πολύ από τις τραγικές απώλειες του πρώτου κύματος, στην κορύφωση του οποίου καταγράφονταν σχεδόν 900 θάνατοι καθημερινά.

Το επίσημο σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.240.697, αλλά ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει δηλώσει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πάνω από 3 εκατομμύρια με βάση μελέτες και εκτιμήσεις.

Στο μεταξύ, η Αστούρια ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση την άδεια να επιβάλει κατ'οίκον περιορισμό διάρκειας δύο εβδομάδων, καθώς η πίεση στις υπηρεσίες υγείας έφτασε στα όριά της.

«Αυτό που είναι περισσότερο ανησυχητικό είναι η αύξηση των νοσοκομειακών κρουσμάτων, περισσότερα από το πρώτο κύμα και πάνω απ 'όλα ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ. Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τις υπηρεσίες υγείας μας στα όριά τους», δήλωσε ο Αντριάν Μπαρμπόν, πρόεδρος της επαρχίας Αστούριας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας Σαλβαδόρ Ίγια αρνήθηκε να δώσει την άδεια στην επαρχία να επιβάλει πλήρες lockdown, λέγοντας ότι οι αρχές εκεί πρέπει να περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλων μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν υπό το μέτρο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Αρνητικό ρεκόρ και στη Γαλλία

Στη Γαλλία, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 52.518 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ. Την Κυριακή είχαν ανακοινωθεί 46.290 νέες μολύνσεις.

Με τη χώρα ήδη σε lockdown, από την Παρασκευή, οι νέες νοσηλείες αυξήθηκαν και σήμερα ξεπέρασαν ξανά τις 1.000, αγγίζοντας συνολικά το υψηλό τεσσάρων μηνών των 25.143. Την ίδια ώρα άλλοι 416 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπες με μια «πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση» στο να ελέγξουν τους αυξανόμενους αριθμούς των κρουσμάτων, καθώς οι πολίτες έχουν κουραστεί με τους νέους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή τους, δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Σαφώς, ο κόσμος έχει εκνευριστεί και έχει κάθε δικαίωμα να εκνευρίζεται. Έχει κουραστεί», αναγνώρισε. «Όμως, οι κυβερνήσεις, ιδίως στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουν μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να περιορίσουμε τον ιό, να αμβλύνουμε την πίεση αυτής της επιδημίας. Οι επιλογές τους είναι περιορισμένες», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM