No.1

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε Ισπανία και Γαλλία- ΠΟΥ: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σε Ισπανία και Γαλλία- ΠΟΥ: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ευρώπη Facebook Twitter
EPA
0

Τα περισσότερα κρούσματα σε 24 ώρες, από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, κατέγραψαν η Ισπανία και η Γαλλία, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλά για «πολύ δύσκολη κατάσταση» στην Ευρώπη.

Η Ισπανία ανακοίνωσε 55.019 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες μολύνσεις είναι υπερδιπλάσιες των 25.595 της Παρασκευής. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, άλλοι 379 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στην Ισπανία έως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 36.257 άνθρωποι. Οι 379 νέοι θάνατοι αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, αλλά τα στοιχεία αυτά απέχουν πολύ από τις τραγικές απώλειες του πρώτου κύματος, στην κορύφωση του οποίου καταγράφονταν σχεδόν 900 θάνατοι καθημερινά.

Το επίσημο σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.240.697, αλλά ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έχει δηλώσει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πάνω από 3 εκατομμύρια με βάση μελέτες και εκτιμήσεις.

Στο μεταξύ, η Αστούρια ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση την άδεια να επιβάλει κατ'οίκον περιορισμό διάρκειας δύο εβδομάδων, καθώς η πίεση στις υπηρεσίες υγείας έφτασε στα όριά της.

«Αυτό που είναι περισσότερο ανησυχητικό είναι η αύξηση των νοσοκομειακών κρουσμάτων, περισσότερα από το πρώτο κύμα και πάνω απ 'όλα ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ. Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τις υπηρεσίες υγείας μας στα όριά τους», δήλωσε ο Αντριάν Μπαρμπόν, πρόεδρος της επαρχίας Αστούριας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας Σαλβαδόρ Ίγια αρνήθηκε να δώσει την άδεια στην επαρχία να επιβάλει πλήρες lockdown, λέγοντας ότι οι αρχές εκεί πρέπει να περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα μιας απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλων μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν υπό το μέτρο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Αρνητικό ρεκόρ και στη Γαλλία

Στη Γαλλία, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 52.518 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ. Την Κυριακή είχαν ανακοινωθεί 46.290 νέες μολύνσεις.

Με τη χώρα ήδη σε lockdown, από την Παρασκευή, οι νέες νοσηλείες αυξήθηκαν και σήμερα ξεπέρασαν ξανά τις 1.000, αγγίζοντας συνολικά το υψηλό τεσσάρων μηνών των 25.143. Την ίδια ώρα άλλοι 416 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη βρίσκονται αντιμέτωπες με μια «πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση» στο να ελέγξουν τους αυξανόμενους αριθμούς των κρουσμάτων, καθώς οι πολίτες έχουν κουραστεί με τους νέους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή τους, δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Σαφώς, ο κόσμος έχει εκνευριστεί και έχει κάθε δικαίωμα να εκνευρίζεται. Έχει κουραστεί», αναγνώρισε. «Όμως, οι κυβερνήσεις, ιδίως στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουν μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να περιορίσουμε τον ιό, να αμβλύνουμε την πίεση αυτής της επιδημίας. Οι επιλογές τους είναι περιορισμένες», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM