Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι «εγκλωβισμένοι» στα σπίτια τους ταξιδιώτες αναζητούν τρόπους για διακοπές χωρίς να ρισκάρουν την έκθεσή τους στον ιό. 

 

 Το νησιωτικό κράτος των Φίτζι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε πως τα σύνορά του θα είναι κλειστά σε εμπορικές πτήσεις τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Ωστόσο ταξιδιώτες με οικονομική ευχέρεια ίσως είναι σε θέση να παρακάμψουν τους κανονισμούς επιλέγοντας ένα ξεχωριστό, προσωπικό «ταξιδιωτικό πακέτο» σε ένα πολυτελές θέρετρο. 

 

Το Laucala Private Island Resort συνεργάστηκε με την Fiji Airways, εθνικό αερομεταφορέα του κράτους, για μια ειδική παροχή. 

 

Μέχρι και 20 επισκέπτες μπορούν να πετάξουν με ιδιωτική μισθωμένη πτήση της Fiji Airways από το Λος Άντζελες στο Νάντι, το βασικό αεροδρόμιο των Φίτζι. Από εκεί, θα μεταφερθούν στο Λαουκάλα, όπου θα έχουν το ιδιωτικό νησί αποκλειστικά για τον εαυτό τους. 

 

Το Laucala Private Island Resort διαθέτει αμέτρητους κοκοφοίνικες, παραλίες μέχρι και βουνά.
Το Laucala Private Island Resort διαθέτει αμέτρητους κοκοφοίνικες, παραλίες μέχρι και βουνά.

 

Οι ελάχιστοι ταξιδιώτες που επιτρέπονται στα Φίτζι αυτή τη στιγμή τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, ωστόσο λόγο του απομακρυσμένου σημείου της νήσου Λαουκάλα το υπουργείο Υγείας επέτρεψε να προχωρήσει το πρόγραμμα χωρίς οι επισκέπτες να χρειάζεται να απομονωθούν για δυο εβδομάδες. 

 

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητα τα τρία αρνητικά τεστ για Covid-19- ένα στις δυο εβδομάδες πριν το ταξίδι, ένα στις 72 ώρες πριν την επιβίβαση και ένα κατά την άφιξή τους στα Φίτζι. 

 

Εκτός από μεταφορά και ξενοδοχείο, οι ταξιδιώτες θα έχουν στη διάθεσή τους και την πριβέ σουίτα του του αεροδρομίου του Λος Άντζελες, έναν πολυτελή χώρο στο αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται από διάσημους και μέλη της βασιλικής οικογένειας πριν τις αναχωρήσεις τους. 

 

Το εσωτερικό μιας από τις βίλλες στο νησί.
Το εσωτερικό μιας από τις βίλλες στο νησί.

 

Στην αντίπερα όχθη, οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ιδιωτικό χώρο της Fiji Airways στο Νάντι. 

 

Όσο για το κόστος, ένα συνολικό ποσό 490.000 δολαρίων καλύπτει την αεροπορική πτήση, μια διαμονή τουλάχιστον επτά ημερών, δραστηριότητες στο νησί, φαγητό, ποτά και αεροπορικές μεταφορές μέχρι και για 20 άτομα.  

 

Οι επισκέπτες του Λαουκάλα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από 10 διαφορετικές βίλλες.
Οι επισκέπτες του Λαουκάλα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από 10 διαφορετικές βίλλες.

 

Βέβαια η πρόταση της Λαουκάλα δεν λειτουργεί ιδιαίτερα για τους περισσότερους τουρίστες. Αυτός δεν είναι όμως ο μοναδικός τρόπος που τα Φίτζι, των οποίων η τουριστική βιομηχανία συνιστά γενικά το 40% του Εθνικού Ακαθόριστου Προϊόντος, προσπαθούν να ανακάμψουν οικονομικά εν μέσω πανδημίας. 

 

Ο πρωθυπουργός των Φίτζι, Φρανκ Μπαϊνιμαράμα δεν δίστασε να αποκαλύψει την επιθυμία του να προσελκύσει πάρα πολύ πλούσιους ταξιδιώτες. Μια «μπλε γραμμή» έχει δημιουργηθεί για να επιτρέπει σε ταξιδιώτες να έρχονται στη χώρα μέσω ιδιωτικών γιοτ, με τους επισκέπτες να μπορούν να μείνουν σε καραντίνα πάνω στο σκάφος πριν κατέβουν στην ακτή. 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr