Τα νησιά Φίτζι ετοιμάζουν μια ταξιδιωτική «φούσκα» για τον κορωνοϊό

Τα νησιά Φίτζι ετοιμάζουν μια ταξιδιωτική «φούσκα» για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Τα νησιά Φίτζι σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια ταξιδιωτική φούσκα με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία στην μετά τον  κορωνοϊό εποχή καθώς ο τουρισμός της χώρας έχει πληγεί σημαντικά.


Ο πρωθυπουργός του νησιωτικού κράτους δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι το σχέδιό του για μια «κοινωνία μετά την πανδημία» περιλαμβάνει μια αργή επαναφορά της τουριστικής βιομηχανίας στην οποία βασίζεται η χώρα.

«Ενώ η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία επεξεργάζονται την προοπτική για μια ταξιδιωτική φούσκα, η επιτυχία των Φίτζι απέναντι στην διαχείριση της πανδημίας, μας βοηθάει να πρωτοστατήσουμε τουριστικά στον Ειρηνικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπαϊνιμάραμα.


«Εργαζόμαστε για να φτιάξουμε τη δική μας ταξιδιώτική φούσκα με την ονομασία Bula - μεταξύ των Φίτζι, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας».

Οι ταξιδιωτικές φούσκες είναι επί της ουσίας ασφαλείς ταξιδιωτικές «διαδρομές» μεταξύ χωρών, ώστε να αποφευχθεί ένα άναρχο κύμα τουριστών λόγω της πανδημίας. Το Bula είναι ένας χαιρετισμός που σημαίνει γεια ή καλωσόρισμα στη γλώσσα των κατοίκων στα Φίτζι.


Τα Φίτζι κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις 19 Μαρτίου. Υπήρξαν μόνο 18 καταγεγραμμένα περιστατικά και μηδενικοί θάνατοι, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και δεν έχουν διαγνωστεί νέα κρούσματα από τον Απρίλιο.


Σε μία κανονική τουριστική περίοδο, ο τουρισμός αποτελεί το 40% του ΑΕΠ των Φίτζι και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι δύο μεγαλύτερες «δεξαμενές» τουριστών. Οι πρωθυπουργοί της Αυστραλίας και της Νέα Ζηλανδίας δεν έχουν ακόμη σχολιάσει ακόμα την πρόταση των Φίτζι.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο πάντως, οι επισκέπτες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει είτε να έχουν περάσει καραντίνα δύο εβδομάδων στη χώρα προέλευσής τους αμέσως πριν από το ταξίδι τους, είτε να μπουν σε καραντίνα σε ένα εγκεκριμένο ξενοδοχείο με δικό τους κόστος κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο των Φίτζι.


Οι τουρίστες επίσης θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοιό. Η Fiji Airways, η εθνική αεροπορική εταιρεία αερομεταφορέων με σημαία, και ο εθνικός τουριστικός φορέας, Tourism Fiji, θα είναι οι κύριοι εταίροι της κυβέρνησης στο έργο αυτό, αναφέρει η κυβέρνηση, ενώ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη μια λίστα εγκεκριμένων ξενοδοχείων για καραντίνα.

Οι επισκέπτες που ελπίζουν να έρθουν στα Φίτζι δια της θαλάσσης αντί του αέρα μπορούν να εισέλθουν μόνο εάν πληρούν ορισμένα κριτήρια. Όσοι βρίσκονται ή εργάζονται σε σκάφη πρέπει να αποδείξουν ότι βρίσκονταν στη θάλασσα για τουλάχιστον 14 ημέρες, και θα υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξη. Οι επισκέπτες θα πληρώνουν οι ίδιοι το τεστ για τον Covod-19. Ωστόσο, τα κρουαζιερόπλοια απαγορεύονται επ 'αόριστον.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM
Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM