Κορωνοϊός: Πάνω από 46 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως - Νέο φάρμακο υπό έρευνα

Κορωνοϊός: Πάνω από 46 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως - Νέο φάρμακο υπό έρευνα Facebook Twitter
0

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1.196.109 ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ επισήμως έχουν διαγνωστεί περισσότερα από 46.099.440 κρούσματα.

Σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε επίσημες πηγές, οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και κρουσμάτων, με 230.556 θανάτους για 9.127.109 καταγεγραμμένα κρούσματα. 

Ακολουθούν η Βραζιλία (159.884 νεκροί), η Ινδία (122.111), το Μεξικό (91.753) και η Βρετανία (46.555).

Επιστήμονες προτείνουν απροτινίνη ως νέο υποψήφιο φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Γερμανοί και Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ένα νέο φάρμακο, η απροτινίνη, φαίνεται να δρα κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και, γι' αυτό, αξίζει να δοκιμαστεί ως υποψήφιο αντι-ιικό φάρμακο στην περίπτωση της νόσου Covid-19. Η απροτινίνη (aprotinin) είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας της πρωτεϊνάσης.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Γκέτε της Φρανκφούρτης, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ανοβέρου και του Πανεπιστημίου του Κεντ, με επικεφαλής τους καθηγητές Μάρτιν Μικαέλις και Γίντριχ Κίνατλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας Cells, βρήκαν ότι η απροτινίνη εμποδίζει την είσοδο του κορωνοϊού στα κύτταρα και συνεπώς θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπεία κατά της Covid-19.

Η απροτινίνη διαπιστώθηκε ότι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού σε διάφορα είδη κυττάρων. Τα αερολύματα απροτινίνης έχουν εγκριθεί ήδη στη Ρωσία για τη θεραπεία της γρίπης και μπορούν εύκολα να δοκιμαστούν επίσης κατά του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο δρ Μικαέλις, «το αερόλυμα απροτινίνης έχει αναφερθεί ότι είναι υπερβολικά καλά ανεκτό στους ασθενείς με γρίπη. Συνεπώς έχει πολύ καλές πιθανότητες να αποτρέψει την εκδήλωση σοβαρής Covid-19, αν χορηγηθεί νωρίς μετά τη διάγνωση της νόσου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM