Αν και η πανδημία κορωνοϊού έχει ανατρέψει την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον πλανήτη, πολλοί βρήκαν τρόπους να γιορτάσουν το φετινό Χάλογουιν.

 

Οι μάσκες προστασίας και οι μάσκες μεταμφιέσεων, τα μέτρα για αποστάσεις και συναθροίσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας, αναγκαστικά «μπλέχτηκαν» στον φετινό τρόπο εορτασμού στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ αλλά και στην Ασία, όπου η γιορτή έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλής.

 

Στη Γουχάν, την πόλη της Κίνας όπου ήταν το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας, η εικόνα δεν θύμιζε καθόλου κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης καθώς τα πλήθη ήταν μεγάλα, διοργανώθηκε παρέλαση και τα πάρτι στο δρόμο ήταν πολλά - αν και οι μάσκες κάλυπταν στόματα και μύτες όσων είχαν συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες.

 

Γουχάν
Γουχάν

 

Γουχάν
Γουχάν

 

Γουχάν
Γουχάν

 

Γουχάν
Γουχάν

 

Γουχάν
Γουχάν

 

Στην Ευρώπη ο κόσμος ήταν λιγοστός και οι εκδηλώσεις πολύ περιορισμένες καθώς τα μέτρα απαγόρευσης δεν επέτρεψαν μεγάλες γιορτές. 

 

Παρίσι
Παρίσι

 

Σε ένα μικρό χωριό των Πυρηναίων  της Ισπανίας
Σε ένα μικρό χωριό των Πυρηναίων της Ισπανίας

 

Ωστόσο στο Λονδίνο, λίγο αφότου ανακοινώθηκε πως έρχεται άμεσα lockdown, αρκετός κόσμος γιόρτασε στον δρόμο πίνοντας και διασκεδάζοντας και τηρώντας - όσο γίνεται - τις αποστάσεις.

 

Λονδίνο
Λονδίνο

 

Λονδίνο
Λονδίνο

 

Λονδίνο
Λονδίνο

 

Στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη κάποιοι νέοι κυκλοφορούσαν μεταμφιεσμένοι ενώ στα παιδιά μοιράζονταν τα κεράσματα από απόσταση με διάφορες «πατέντες» για να αποφευχθεί η απευθείας επαφή. Ένας κάτοικος τoυ Σαν Φρανσίσκο τοποθέτησε μια πελώρια μάσκα στο σπίτι.του.

 

Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη

 

Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη

 

Σπίτι με μάσκα στο Σαν Φρανσίσκο
Σπίτι με μάσκα στο Σαν Φρανσίσκο

 

Φωτογραφίες Getty Images/ Ideal Image

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr