Τούρκοι ακροδεξιοί στη Γαλλία βγαίνουν για «κυνήγι» Αρμενίων

Τούρκοι ακροδεξιοί στη Γαλλία βγαίνουν για «κυνήγι» Αρμενίων Facebook Twitter
0

Ακροδεξιοί Τούρκοι, Γκρίζοι Λύκοι και Αζέροι εθνικιστές που ζουν στη Γαλλία στοχοποιούν τακτικά πλέον, από τότε που ξέσπασαν οι πολεμικές συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ  την Αρμενική κοινότητα της Γαλλίας, με συχνές επιθέσεις εναντίον της, ενώ πρόσφατα βεβήλωσαν και το μνημείο για τη σφαγή των Αρμενίων στην Lyon.

 

 

 

Προχθές το βράδυ, μια ομάδα Τούρκων βγήκε για «κυνήγι Αρμενίων» κάνοντας πορεία στους δρόμους και φωνάζοντας “Allahu Akbar” στην Lyon και την Vienne, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε καταστήματα Αρμενίων με σφυριά,  πέτρες και μπαστούνια.

 

 

 

Η πορεία δεκάδων ακροδεξιών Τούρκων και μερικών Αζέρων εισέβαλε στις αρμενικές γειτονιές και απειλούσαν τους κατοίκους φωνάζοντας ισλαμιστικά και εθνικιστικά συνθήματα και κρατώντας τουρκικές σημαίες και καδρόνια. Κάπου 150 από αυτούς που βγήκαν στους δρόμους της Décines, μιας κοινότητας κοντά στη Lyon, άρχισαν να φωνάζουν "Πού είναι  οι Αρμένιοι; ", “Αρμένιοι θα σας σκίσουμε", "Η Τουρκία είναι εδώ" καθώς και διάφορες βρισιές. 

 

 

 

Μετά από αρκετές ώρες και αφού είχαν προκαλέσει αρκετές ζημιές, τις πρώτες πρωινές ώρες, εμφανίστηκε  η αστυνομία και διέλυσε την συγκέντρωση που οργανώθηκε από την τουρκική κοινότητα για να επιτεθεί  στην αρμενική. 

 

Τον περασμένο μήνα ένας 23χρονος Τούρκος με γαλλική υπηκοότητα, ο Ahmet Çetin, δικάστηκε στη Γαλλία για «υποκίνηση μίσους» μετά τη δημοσίευση βίντεο στο Instagram, με το οποίο ζητούσε  από την τουρκική κυβέρνηση «να του παράσχει ένα όπλο και 2.000 ευρώ» για να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο σε όλη τη Γαλλία.»

 

Το περασμένο καλοκαίρι μέλη της διασποράς της Αρμενίας στη Γαλλία διαδήλωσαν στη Décines για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όταν η ένταση δεν ήταν ακόμα τόσο μεγάλη. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας εκείνης, ο 23χρονος Çetin, μαζί με άλλα μέλη της τουρκικής διασποράς, είχε οργανώσει και ηγηθεί μιας αντισυγκέντρωσης που κατέληξε βίαια. Ο Çetin καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή και  πρόστιμο 2.000 ευρώ ενώ του απαγορεύτηκε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι  για 5 χρόνια. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM