Ερντογάν: Ανήθικο το Charlie Hebdo - Η Δύση θέλει να επανεκκινήσει τις Σταυροφορίες

Ερντογάν: Ανήθικο το Charlie Hebdo - Η Δύση θέλει να επανεκκινήσει τις Σταυροφορίες Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν «να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες» καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Το γαλλικό σατιρικό εβδομαδιαίο περιοδικό Charlie Hebdo δημοσίευσε χθες στα social media το πρωτοσέλιδο του τελευταίου φύλου τoυ, που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

Η τουρκική προεδρία καταδίκασε «με τον πλέον απερίφραστο τρόπο» το «άθλιο σκίτσο», το οποίο αντανακλά, σύμφωνα με την ίδια, μια «εχθρότητα κατά των Τούρκων και του Ισλάμ».

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Charlie Hebdo, που στο εξώφυλλό του τον παρουσιάζει με εσώρουχα να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας, ένα «ανήθικο περιοδικό που δεν στοχεύει τον ίδιο, αλλά τον προφήτη Μωάμεθ».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε σε μία ομιλία του προς τους βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο, ότι η στάση του κατά των επιθέσεων στον προφήτη Μωάμεθ ήταν «ένα θέμα τιμής για εμάς».

«Άκουσα ότι το ανήθικο γαλλικό περιοδικό με στοχεύει. Δεν είδα το σκίτσο, δεν θα το κοιτάξω καν. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για τον άτιμο που στοχεύει τον προφήτη μου. Είναι τιμή μας να απαντήσουμε στις επιθέσεις εναντίον του προφήτη μας», τόνισε μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Η Άγκυρα θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα μετά το σκίτσο του Charlie Hebdo

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα μετά τη δημοσίευση από την γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσου που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου», δηλώνει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι.

«Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο μετά τη δήλωση αυτή, η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά των επικεφαλής του Charlie Hebdo.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM