Ερντογάν: Ανήθικο το Charlie Hebdo - Η Δύση θέλει να επανεκκινήσει τις Σταυροφορίες

Ερντογάν: Ανήθικο το Charlie Hebdo - Η Δύση θέλει να επανεκκινήσει τις Σταυροφορίες Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ θέλουν «να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες» καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας για τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Το γαλλικό σατιρικό εβδομαδιαίο περιοδικό Charlie Hebdo δημοσίευσε χθες στα social media το πρωτοσέλιδο του τελευταίου φύλου τoυ, που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

Η τουρκική προεδρία καταδίκασε «με τον πλέον απερίφραστο τρόπο» το «άθλιο σκίτσο», το οποίο αντανακλά, σύμφωνα με την ίδια, μια «εχθρότητα κατά των Τούρκων και του Ισλάμ».

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Charlie Hebdo, που στο εξώφυλλό του τον παρουσιάζει με εσώρουχα να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας, ένα «ανήθικο περιοδικό που δεν στοχεύει τον ίδιο, αλλά τον προφήτη Μωάμεθ».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε σε μία ομιλία του προς τους βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο, ότι η στάση του κατά των επιθέσεων στον προφήτη Μωάμεθ ήταν «ένα θέμα τιμής για εμάς».

«Άκουσα ότι το ανήθικο γαλλικό περιοδικό με στοχεύει. Δεν είδα το σκίτσο, δεν θα το κοιτάξω καν. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για τον άτιμο που στοχεύει τον προφήτη μου. Είναι τιμή μας να απαντήσουμε στις επιθέσεις εναντίον του προφήτη μας», τόνισε μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Η Άγκυρα θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα μετά το σκίτσο του Charlie Hebdo

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα μετά τη δημοσίευση από την γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσου που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου», δηλώνει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι.

«Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο μετά τη δήλωση αυτή, η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά των επικεφαλής του Charlie Hebdo.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM