Η δήμαρχος της Ρώμης δήλωσε πως η μαφία ήθελε να την σκοτώσει

Η δήμαρχος της Ρώμης δήλωσε πως η μαφία ήθελε να την σκοτώσει Facebook Twitter
0

Η δήμαρχος της Ρώμης είπε ότι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες της μαφίας σχεδίαζαν να σκοτώσουν την ίδια, αλλά και την οικογένειά της, επειδή τις «πολέμησε» σε τμήματα της ιταλικής πρωτεύουσας όπου κυριαρχούσαν.

Η Βιρτζίνια Ράτζι έγινε η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης όταν εξελέγη το 2016, μια εκλογή ορόσημο για το κόμμα της, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το οποίο πλέον κυβερνά σε εθνικό επίπεδο, και τώρα μάχεται για επανεκλογή το επόμενο έτος.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε ότι η οικογένεια Casamonica, διαβόητη για την εγκληματική της δραστηριότητα, την στόχευσε αφού κατεδάφισε μερικές από τις παράνομα χτισμένες βίλες της το 2018. Η πρωτοβουλία της δημάρχου είχε ως αποτέλεσμα να ζει και να μετακινείται με αστυνομική συνοδεία καθώς υπήρχαν φόβοι πως κινδυνεύει η ζωή της.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον μου και κατά της οικογένειάς μου», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Ράτζι είπε επίσης ότι πολεμούσε άλλες ισχυρές μαζικές φατρίες, όπως η οικογένεια Spada στην παραθαλάσσια γειτονιά της Ostia και η οικογένεια Marando στο San Basilio, στα ανατολικά περίχωρα της Ρώμης.

«Υπάρχουν τμήματα της Ρώμης όπου οι άνθρωποι με πλησιάζουν για να μου πουν να συνεχίσω να πολεμάω, αλλά μετά απομακρύνονται επειδή φοβούνται μήπως τους δουν κοντά ου», είπε στη συνέντευξη στο Canale 5.

Η Ράτζι είχε μια δύσκολη περίοδο ως δήμαρχος. Τα πρώτα χρόνια της θητείας της αντιμετώπισε νομικές δυσκολίες και πολλές παραλείψεις από την κυβέρνηση της πόλης της. Το 2018 ήρθε αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι είχε πει ψέματα για το διορισμό του επικεφαλής τουρισμού της πόλης, μια θέση που κατέλαβε ο αδελφός στενού συνεργάτη της, αλλά δεν βρέθηκε ένοχη. Οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της αθώωσης και αναμένεται νέα απόφαση τους επόμενους μήνες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM