Γαλλία: Απειλούν την εφημερίδα La Nouvelle Republique για σκίτσο του Μωάμεθ

Γαλλία: Απειλούν την εφημερίδα La Nouvelle Republique για σκίτσο του Μωάμεθ Facebook Twitter
EPA
0

Απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχθηκε η γαλλική τοπική εφημερίδα La Nouvelle Republique μετά τη δημοσίευση σκίτσου του Προφήτη Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδό της, όπως έκανε σήμερα γνωστό ένας από τους δημοσιογράφους της.


Στις 18 Οκτωβρίου η εφημερίδα είχε επαναδημοσιεύσει ένα σκίτσο του Μωάμεθ του Charlie Hebdo, για να επισημάνει την απειλή που θέτουν οι ακραίοι ισλαμιστές, μετά την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί.


Ο δημοσιογράφος Κριστόφ Εριγκό δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι μολονότι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου είχε θετική αντίδραση στο πρωτοσέλιδο αυτό της εφημερίδας, εκλαμβάνοντάς το ως μια υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και της δημοκρατίας, ένας μικρός αριθμός προσώπων απείλησε την εφημερίδα.


«Υπήρξαν τέσσερις ή πέντε απειλές, κυρίως στο Facebook, γεγονός το οποίο μας ώθησε να κάνουμε καταγγελία για λόγους αρχής», πρόσθεσε ο Εριγκό στις δηλώσεις που έκανε στο BFM TV. Η αστυνομία δεν έχει προβεί προς το παρόν σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. 


Ο καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμιέλ Πατί δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο στο οποίο δίδασκε σε προάστιο του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, αφού είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ σε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης, προκαλώντας την οργή ενός αριθμού μουσουλμάνων γονέων επειδή οποιαδήποτε απεικόνιση του Μωάμεθ θεωρείται βλασφημία για τους μουσουλμάνους.

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη της επίθεσης που είχε προλάβει να αναρτήσει υλικό από την επίθεση στα social media. Η δολοφονία του Πατί ξύπνησε μνήμες από την επίθεση πριν από πέντε χρόνια στα γραφεία της Charlie Hebdo, μετά τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ