Βολές Ερντογάν κατά Μακρόν για το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους

Βολές Ερντογάν κατά Μακρόν για το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους Facebook Twitter
Βολές Ερντογάν κατά Μακρόν για το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους (EPA)
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Τρίτη τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι ακολουθεί ισλαμοφοβικές πολιτικές, που στοχεύουν στο Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους.

Οι πολιτικές κατά του Ισλάμ «έχουν γίνει ένα χρήσιμο όργανο για ορισμένες δυτικές χώρες για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες», ανέφερε ο Ερντογάν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

«Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτού θα ήταν να έρθουν στο επίκεντρο όροι όπως " Γαλλικό Ισλάμ "," Ευρωπαϊκό Ισλάμ "και" Αυστριακό Ισλάμ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Τέτοιες κινήσεις, ειδικά εκείνες του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, στοχοποιούν στην πραγματικότητα το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Εκείνοι που ενοχλούνται με την άνοδο του Ισλάμ παρουσιάζουν κρίσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι ως δικαιολογία για να επιτεθούν στη θρησκεία μας. Η αντιμουσουλμανική, η ρητορική του Ισλάμ είναι σήμερα τα πιο χρήσιμα εργαλεία των δυτικών πολιτικών για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τόνισε δε ό,τι υπάρχει η πρόθεση να «καθιερωθεί ένα αντι-ισλαμικό σύστημα, όπου η θρησκεία ασκείται μόνο στο σπίτι και δεν υπάρχει άδεια για θρησκευτικές αρχές και σύμβολα στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στην πόλη ή στην κοινωνική ζωή».

Η επίθεση Ερντογάν προς τον Εμάνουελ Μακρόν αφορά πρόσφατο νομοσχέδιο για το Ισλάμ, που παρουσίασε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να συζητηθεί τον Δεκέμβριο και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Βουλή τον Ιανουάριο.

Στόχος του σχεδίου του Μακρόν είναι ένα «Ισλάμ του διαφωτισμού, συμβατό με τις αξίες της Γαλλίας» καθώς θεωρεί πως το ακραίο Ισλάμ, που έχει εκφραστεί σε διάφορες επιθέσεις στη χώρα, δεν αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των μουσουλμάνων της Γαλλίας.

Στα μέτρα του νομοσχεδίου συμπεριλαμβάνεται η διδασκαλία της αραβικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία, ο αυστηρός έλεγχος της ιδιωτικής θρησκευτικής εκπαίδευσης, ο περιορισμός της εκπαίδευσης στο σπίτι και η πάταξη των λόγων ή δραστηριοτήτων που αντιβαίνουν τις γαλλικές αξίες, όπως τα χωριστά ωράρια για γυναίκες και άντρες στις δημοτικές πισίνες, μεταξύ άλλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: Ο Λάιλ ενώπιον της επιτροπής λίγο μετά την απόρριψη αποφυλάκισης στον Έρικ

Μετά από 30 χρόνια στη φυλακή, ο Έρικ Μενέντεζ είδε την αίτηση αποφυλάκισής του να απορρίπτεται. Ο αδελφός του, Λάιλ, ετοιμάζεται τώρα να αντιμετωπίσει το συμβούλιο αποφυλάκισης
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Διεθνή / Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Την ίδια στιγμή ορισμένοι εθνικοί ισλαμικοί ηγέτες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ξεγελάστηκε» από το Ισραήλ και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις εγγυήσεις για την επιστροφή των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM