Γαλλία: Εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά ισλαμιστών - Κλείνουν τζαμί και διαλύουν ενώσεις

Γαλλία: Εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά ισλαμιστών - Κλείνουν τζαμί και διαλύουν ενώσεις Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η γαλλική κυβέρνηση αντιδρά με ριζοσπαστικά, άμεσα μέτρα κατά των ισλαμιστικών και άλλων οργανώσεων στη χώρα.

Μετά την δολοφονία ενός καθηγητή που αποκεφαλίστηκε από έναν 18χρονο επειδή έδειξε στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, η γαλλική κυβέρνηση κλείνει τζαμιά, διαλύει ενώσεις, οργανώνει απελάσεις. «Ο φόβος θα πρέπει ν' αλλάξει στρατόπεδο» το μήνυμα Μακρόν.


Ήδη χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν δήλωσε ότι θα προτείνει τη διάλυση του Συλλόγου κατά της Ισλαμοφοβίας (CCIF )που ιδρύθηκε το 2003 αλλά και του συλλόγου Baraka city τους οποίους χαρακτήρισε «εχθρούς της Δημοκρατίας».


Σήμερα ζήτησε το κλείσιμο και του μεγάλου τζαμιού στην περιοχή Παντέν, που αναμετέδωσε το βίντεο. Μέσα στο τριήμερο η αστυνομία έκανε 40 στοχευμένες έρευνες σε σπίτια και ο υπουργός δήλωσε ότι προβλέπει άμεσα 20 έρευνες ημερησίως.


Στο στόχαστρο και τα κοινωνικά δίκτυα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Γαλλία προετοιμάζει 231 απελάσεις ξένων που δεν έχουν άσυλο εκ των οποίων οι 180 είναι στη φυλακή. Οι περισσότεροι προέρχονται από χώρες της βόρειας Αφρικής και τη Ρωσία.


Ρώσος Τσετσένος ήταν και ο δράστης. Το 2010 ο Οργανισμός για το άσυλο είχε απορρίψει το αίτημα των γονιών του, με έφεση όμως ένα χρόνο μετά το αρμόδιο Δικαστήριο παρείχε το άσυλο και σήμερα είναι δακτυλοδεικτούμενο.

Στο στόχαστρο είναι και τα κοινωνικά δίκτυα που έπαιξαν βασικό ρόλο στη διάδοση του βίντεο και που η κυβέρνηση κατηγορεί για «ανεκτικότητα και χαλάρωση έναντι των ισλαμιστών που είναι κήρυκες μίσους στον κυβερνοχώρο».


Η Μαρλέν Σιαπά, αρμόδια για την Ιθαγένεια στο υπουργείο Εσωτερικών, είχε συνάντηση σήμερα με τους υπεύθυνους στις διάφορες πλατφόρμες των δικτύων όπως, Twitter, Facebook, Tik-Tok, Instagram.


Η Πολιτεία θα αποτίσει φόρο τιμής στον καθηγητή Σαμουέλ Πατύ αύριο στις 19:00 τοπική ώρα, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, στη Σορβόννη, σύμβολο των Γραμμάτων και του Διαφωτισμού.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM