Γαλλία: Εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά ισλαμιστών - Κλείνουν τζαμί και διαλύουν ενώσεις

Γαλλία: Εκτεταμένες επιχειρήσεις κατά ισλαμιστών - Κλείνουν τζαμί και διαλύουν ενώσεις Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η γαλλική κυβέρνηση αντιδρά με ριζοσπαστικά, άμεσα μέτρα κατά των ισλαμιστικών και άλλων οργανώσεων στη χώρα.

Μετά την δολοφονία ενός καθηγητή που αποκεφαλίστηκε από έναν 18χρονο επειδή έδειξε στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, η γαλλική κυβέρνηση κλείνει τζαμιά, διαλύει ενώσεις, οργανώνει απελάσεις. «Ο φόβος θα πρέπει ν' αλλάξει στρατόπεδο» το μήνυμα Μακρόν.


Ήδη χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν δήλωσε ότι θα προτείνει τη διάλυση του Συλλόγου κατά της Ισλαμοφοβίας (CCIF )που ιδρύθηκε το 2003 αλλά και του συλλόγου Baraka city τους οποίους χαρακτήρισε «εχθρούς της Δημοκρατίας».


Σήμερα ζήτησε το κλείσιμο και του μεγάλου τζαμιού στην περιοχή Παντέν, που αναμετέδωσε το βίντεο. Μέσα στο τριήμερο η αστυνομία έκανε 40 στοχευμένες έρευνες σε σπίτια και ο υπουργός δήλωσε ότι προβλέπει άμεσα 20 έρευνες ημερησίως.


Στο στόχαστρο και τα κοινωνικά δίκτυα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Γαλλία προετοιμάζει 231 απελάσεις ξένων που δεν έχουν άσυλο εκ των οποίων οι 180 είναι στη φυλακή. Οι περισσότεροι προέρχονται από χώρες της βόρειας Αφρικής και τη Ρωσία.


Ρώσος Τσετσένος ήταν και ο δράστης. Το 2010 ο Οργανισμός για το άσυλο είχε απορρίψει το αίτημα των γονιών του, με έφεση όμως ένα χρόνο μετά το αρμόδιο Δικαστήριο παρείχε το άσυλο και σήμερα είναι δακτυλοδεικτούμενο.

Στο στόχαστρο είναι και τα κοινωνικά δίκτυα που έπαιξαν βασικό ρόλο στη διάδοση του βίντεο και που η κυβέρνηση κατηγορεί για «ανεκτικότητα και χαλάρωση έναντι των ισλαμιστών που είναι κήρυκες μίσους στον κυβερνοχώρο».


Η Μαρλέν Σιαπά, αρμόδια για την Ιθαγένεια στο υπουργείο Εσωτερικών, είχε συνάντηση σήμερα με τους υπεύθυνους στις διάφορες πλατφόρμες των δικτύων όπως, Twitter, Facebook, Tik-Tok, Instagram.


Η Πολιτεία θα αποτίσει φόρο τιμής στον καθηγητή Σαμουέλ Πατύ αύριο στις 19:00 τοπική ώρα, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, στη Σορβόννη, σύμβολο των Γραμμάτων και του Διαφωτισμού.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ