Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις: Πλησιάζει στο Καστελόριζο το Oruc Reis

Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις: Πλησιάζει στο Καστελόριζο το Oruc Reis Facebook Twitter
0

Συνεχίζει η Τουρκία, τα επικίνδυνα παιχνίδια και τον πόλεμο νεύρων με το Oruc Reis, το οποίο νωρίτερα σήμερα βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στο Καστελόριζο.

Το Oruc Reis με τα βοηθητικά τα Ataman και Cengiz Han αλλά και τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, βρίσκεται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα ανοιχτά του ελληνικού ακριτικού νησιού, ενώ κινείται μια ΒΑ και μια ΝΔ του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος προσέγγισε στο όριο των 12 ναυτικών μιλίων από τη Στρογγύλη και στα 14 ναυτικά μίλια από τη Μεγίστη. Υπενθυμίζεται ότι το βορειότερο τμήμα της παράνομης navtex φτάνει μέχρι και τα 6,5 ναυτικά μίλια.

Η κίνηση του ερευνητικού πιο βόρεια έχει θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό που έχει ενισχύσει αισθητά την παρουσία του στην περιοχή με ισχυρές μονάδες του Στόλου που παρακολουθούν στενά τις τουρκικές κινήσεις και δίνουν απευθείας εικόνα στην Αθήνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Η θέση του Oruc Reis το απόγευμα και η πορεία του σύμφωνα με το marinetraffic:

Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις: Πλησιάζει στο Καστελόριζο το Oruc Reis Facebook Twitter

Η πορεία του πλοίου σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας παρακολουθείται στενά, από το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την τουρκική Navtex της προηγούμενης Κυριακής 11 Οκτωβρίου, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε απόσταση 6,5 μιλίων από το Καστελόριζο, αμφισβητώντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Με πληροφορίες από Το Βήμα, ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM