Μάλτα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και κλείσιμο των μπαρ στις 23:00 - Νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Μάλτα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και κλείσιμο των μπαρ στις 23:00 - Νέο ρεκόρ κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Υποχρεωτική θα είναι στο εξής η χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους στη Μάλτα, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείνουν τα κλαμπ, τα μπαρ και οι χώροι ψυχαγωγίας στις 11 το βράδυ, για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Αμπέλα. «Η υγεία ήταν και παραμένει προτεραιότητα, αλλά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο πρωθυπουργός. Σήμερα η Μάλτα, μια χώρα 500.000 κατοίκων, έσπασε ρεκόρ κρουσμάτων, με 122 σε 24 ώρες.

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για να καταπολεμήσουμε την Covid-19 και να προστατεύσουμε την οικονομία και τις θέσεις εργασίας», πρόσθεσε. Την Δευτέρα θα ανακοινωθούν μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του προϋπολογισμού.

Ο Αμπέλα είπε ότι διατηρείται το όριο των 10 προσώπων όσον αφορά τις συναθροίσεις, όμως πλέον όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκα, εκτός και αν βρίσκονται στο σπίτι τους ή μέσα σε αυτοκίνητο. Μπορούν επίσης να βγάζουν τη μάσκα όταν κάθονται σε εστιατόρια για να γευματίσουν.

Η απόφαση για το νέο ωράριο των μπαρ και των κλαμπ θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα. Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές της Μάλτας απαγόρευσαν την αποβίβαση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου MSC Grandiosa, στο οποίο εντοπίστηκε ένα ύποπτο κρούσμα της Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ