Παρίσι: Ένοπλος μαχαίρωσε και σκότωσε άνδρα σε πλατεία «φωνάζοντας Αλλάχου Ακμπάρ»- Έρευνες για τρομοκρατία

Παρίσι: Ένοπλος μαχαίρωσε και σκότωσε άνδρα σε πλατεία «φωνάζοντας Αλλάχου Ακμπάρ»- Έρευνες για τρομοκρατία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ένας ένοπλος επιτέθηκε και σκότωσε έναν άνθρωπο σε προάστιο του Παρισιού, ενώ οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση». 

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για αποκεφαλισμό του θύματος στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ, όμως αυτό διαψεύστηκε από την αστυνομία, που διευκρίνισε ότι ο δράστης μαχαίρωσε το θύμα στον λαιμό. Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία, που σε ανακοίνωση ανέφερε ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι αυτή η πληροφορία ελέγχεται. Θύμα της επίθεσης ήταν ένας καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Πρόσφατα έκανε μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης, στο οποίο έδειξε στους μαθητές καρικατούρες του Μωάμεθ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.  

Ο νεκρός εντοπίστηκε στις 17:30 το απόγευμα στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε σχολείο, σύμφωνα με το actu.fr. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Μία πηγή της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί σοβαρά, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, αποφάσισε να επιστρέψει αμέσως στο Παρίσι μετά την επίθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM