Η πανδημία έφερε την μοναξιά για την Generation Z στην Ευρώπη

Η πανδημία έφερε την μοναξιά για την Generation Z στην Ευρώπη Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Περισσότεροι από δύο στους τρεις (68%) Ευρωπαίους που ανήκουν στην Generation Z αισθάνονται πιο μοναχικά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία COVID-19.


Έρευνα της Kaspersky έδειξε πως οι Gen Z'ers (που έχουν γεννηθεί από το 1997 έως το 2012), αισθάνονται πιο μοναχικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας από ότι πριν, σε σύγκριση με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Συγκριτικά, μόλις το (27%) των Baby Boomers (1946-1964) δηλώνει ότι ένιωσε κάτι αντίστοιχο.


Σχεδόν οι μισοί (45%) της Generation Z που χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακά φόρουμ περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο. Όπως πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έτσι και οι νέοι ενήλικες έχουν χρησιμοποιήσει διαδικτυακές και ψηφιακές λύσεις για να μετριάσουν το αίσθημα της μοναξιάς τους και περισσότερα από τα τρία τέταρτα (78%) της Generation Z έχουν στραφεί στην τεχνολογία στην προσπάθειά τους να αισθανθούν λιγότερο μοναχικά.


Η ψυχοθεραπεύτρια Kathleen Saxton θεωρεί ότι η μοναξιά μεταξύ των νέων έχει επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας επειδή η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο τους λείπει περισσότερο από ό, τι νόμιζαν. Μπορεί επίσης να αισθάνονται απομονωμένοι, ενώ πολλοί από τους φίλους τους εξακολουθούν να δημοσιεύουν θετικές εμπειρίες στο διαδίκτυο, παρόλο που η «κανονική» ζωή έχει διακοπεί απότομα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «υποψιάζομαι ότι για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές ή βρίσκονται στα πρώτα χρόνια της εργασιακής τους ζωής, το να απομονωθούν ξαφνικά στο σπίτι θα μπορούσε να προκαλέσει αυξημένη αίσθηση μοναξιάς. Μπορεί φαινομενικά να μοιάζουν σαν να είναι όλα καλά, παρόλο που στην πραγματικότητα μπορεί να αισθάνονται μοναχικά, ειδικά όταν οι συνομηλίκοί τους στο Instagram ή στο TikTok μπορεί να ισχυρίζονται ότι περνάνε καταπληκτικά. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αντίκτυπος του να μην βλέπει κανείς τα μέλη της οικογένειας ή τους φίλους του έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη συναισθηματική απομόνωση».


Η έρευνα της διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές αιτίες μοναξιάς μεταξύ των Gen Z'ers. Νιώθουν μοναξιά επειδή δεν μπορούν να δουν την οικογένεια ή τους φίλους τους (75%) ή να απολαύσουν τα συνηθισμένα χόμπι ή τις αθλητικές τους δραστηριότητες (51%). Παράλληλα δηλώνουν ότι τους στεναχωρεί ότι δεν είναι σε θέση να πάνε για ψώνια εκτός από σουπερμάρκετ (23%) και ότι δεν μπορούν να συναντηθούν με συναδέλφους (19%). 

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία, είδαμε κοινότητες να ενώνονται για να διασφαλίσουν ότι οι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να συνδεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Καθώς τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έγιναν πιο περιοριστικά, όλη η κοινωνία εξαρτάται περισσότερο από την τεχνολογία», σχολιάζει ο David Emm, κύριος ερευνητής ασφάλειας στην Kaspersky.

« Η έρευνα μάς έδειξε ότι ακόμη και η Generation Z, η οποία έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί διαδικτυακές υπηρεσίες για να επικοινωνεί, έχει βρει τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής αρκετά δύσκολες. Καθώς οι περιορισμοί του lockdown έχουν μειωθεί, βλέπουμε τους νέους να κοινωνικοποιούνται προσεκτικά λίγο πιο συχνά από ό,τι τους τελευταίους μήνες, ενώ συνεχίζουν επίσης να χρησιμοποιούν τεχνολογία για να τους βοηθά να παραμένουν συνδεδεμένοι». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM