Ιταλία: Ιρλανδός τουρίστας κατηγορείται ότι σκάλισε τα αρχικά του στο Κολοσσαίο

Ιταλία: Ιρλανδός τουρίστας κατηγορείται ότι σκάλισε τα αρχικά του στο Κολοσσαίο Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Ιρλανδός τουρίστας κατηγορήθηκε για βανδαλισμό στο Κολοσσαίο της Ρώμης αφού το προσωπικό ασφαλείας τον εντόπισε να χαράζει τα αρχικά του σε κολόνα το μνημείου.


Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο 32χρονος άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του Κολοσσαίου την περασμένη Δευτέρα.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι σκάλισε με μεταλλικό αντικείμενο τα αρχικά του σε μια κολόνα του πρώτου ορόφου του μνημείου των 2.000 ετών.


Το Κολοσσαίο, που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ένα πραγματικό αριστούργημα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο άνδρας κατηγορείται για καταστροφή ιστορικού μνημείου, όπως επιβεβαίωσε η ιταλική αστυνομία στο CNN. Κατηγορία η οποία εμπίπτει σε ποινές εγκλήματος, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, το έγκλημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός έτους ή πρόστιμο τουλάχιστον 2.065 ευρώ.


«Το Κολοσσαίο, όπως και κάθε μνημείο που αντιπροσωπεύει την ιστορία όλων μας, πρέπει να διατηρηθεί και να παραδοθεί σε μελλοντικές γενιές», δήλωσε η αρχαιολόγος Federica Rinaldi, υπεύθυνη για το μνημείο. Το 2014 επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ σε Ρώσο τουρίστα  για τη χάραξη του γράμματος "Κ" σε ένα τμήμα από τούβλα.

«Είναι ένα μνημείο που αξίζει τον σεβασμό όλων επειδή ανήκει σε όλους και πρέπει να παραμείνει έτσι», δήλωσε η αρχαιολόγος. «Το να χαράξεις τα αρχικά σου, εκτός από το έγκλημα, φαίνεται να είναι και μια χειρονομία εκείνων που θέλουν να σφετεριστούν το μνημείο. Καλύτερα να τραβήξεις selfie!» κατέληξε.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ