Παρίσι: Συλλήψεις για την επίθεση κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo - 2 σοβαρά τραυματίες

Παρίσι: Συλλήψεις για την επίθεση κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo - 2 σοβαρά τραυματίες Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σε δύο συλλήψεις έχει προχωρήσει η γαλλική αστυνομία για την επίθεση κοντά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, ενώ δυο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «σοβαρή κατάσταση».

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται όπως φαίνεται σε σοβαρή κατάσταση, από επίθεση που σημειώθηκε σήμερα με μαχαίρι, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κοντά στα παλιά γραφεία του σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo, εν μέσω της δίκης που διεξάγεται για τις φονικές επιθέσεις που είχαν διαπραχθεί εκεί τον Ιανουάριο του 2015, στοιχίζοντας τη ζωή σε 12 ανθρώπους, δήλωσε πριν από λίγο ο  Καστέξ, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη για την επίθεση αυτή.

«Ένα πολύ σοβαρό γεγονός σημειώθηκε στο Παρίσι. Μια επίθεση με μαχαίρι διαπράχθηκε στο 11ο διαμέρισμα, μπροστά στην πρώην έδρα του Charlie Hebdo, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων, εκ των οποίων, όπως φαίνεται, οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος μετέβη στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Δύο άνθρωποι βρίσκονται σε «απολύτως επείγουσα κατάσταση», είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία του Παρισιού, η οποία διευκρίνισε σε νεότερη ανακοίνωσή της ότι τελικά πιστεύει πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και ότι συνέλαβε έναν ύποπτο στα σκαλιά της Όπερας της Βαστίλης του Παρισιού. Ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό, από το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info, πως και δεύτερος ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι έχει στήσει περίμετρο ασφαλείας σε ευρεία περιοχή γύρω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, στο ανατολικό Παρίσι, όπου σημειώθηκε σήμερα η επίθεση, λόγω «ύποπτου πακέτου», στο οποίο, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το France Info επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Την ίδια ώρα οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή «χιλιάδες μαθητές» να παραμείνουν στα σχολεία τους για λόγους ασφαλείας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Παρισιού, μετά την επίθεση αυτή με μαχαίρι.

Πέντε σχολεία του διαμερίσματος στο οποίο έγινε η επίθεση και όλα τα σχολεία των γειτονικών διαμερισμάτων έκλεισαν τις πύλες τους. «Αυτό περιλαμβάνει χιλιάδες μαθητές, από τον βρεφονηπιακό σταθμό ως το λύκειο. Για ασφάλεια. Πρόκειται να κλείσουμε τις δημοτικές εγκαταστάσεις και τα γυμναστήρια», διευκρίνισε ο δήμαρχος των συνοικιών του κέντρου του Παρισιού Αριέλ Βέιλ.

Το μετρό του Παρισιού έκλεισε τους σταθμούς στην περιοχή. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι βρέθηκε μία ματσέτα στο σημείο της επίθεσης. Άλλες αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι βρέθηκε εκεί ένας μπαλτάς.

Την Τετάρτη, περίπου εκατό γαλλικά ΜΜΕ, κάλεσαν σε κινητοποιήσεις υπέρ της ελευθερίας του λόγου μετά από νέες απειλές της Αλ Κάιντα εναντίον του Charlie Hebdo και ενώ ξεκίνησε η δίκη για τη φονική επίθεση του 2015.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM