Ισλανδία: Αντιδράσεις για διαφήμιση της Εκκλησίας που απεικόνιζε τον Ιησού με στήθος και μακιγιάζ

Ισλανδία: Αντιδράσεις για διαφήμιση της Εκκλησίας που απεικόνιζε τον Ιησού με στήθος και μακιγιάζ Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Ισλανδία μια διαφήμιση της Εκκλησίας, στην οποία ο Ιησούς απεικονίζεται με στήθος, μακιγιάζ και φόρεμα.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση που καλούσε τα παιδιά στο κατηχητικό δημοσιεύθηκε στη σελίδα της Εκκλησίας της Ισλανδίας στο Facebook στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις. Σε αυτή ο Ιησούς απεικονίζεται να χορεύει κάτω από ένα ουράνιο τόξο, με λευκό φόρεμα, μακιγιάζ και στήθος.

Η διαφήμιση διεγράφη από τη σελίδα της Εκκλησίας, αλλά θα παραμείνει στα λεωφορεία του Ρέικιαβικ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την Daily Mail. Σε ανακοίνωση, η Εκκλησία εξέφρασε τη λύπη της γιατί «η φωτογραφία του Ιησού σε διαφήμιση για το κατηχητικό πλήγωσε ανθρώπους. Στόχος ήταν να δοθεί έμφαση στη ποικιλομορφία και όχι να πληγωθούν ή να σοκαριστούν οι άνθρωποι».

Είναι θετικό ο Ιησούς να εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές, δήλωσε o εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ισλανδίας, Πέτουρ Γκέοργκ Μάρκαν. «Σε αυτή, βλέπουμε έναν Ιησού που έχει στήθος και μούσι. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε την κοινωνία όπως είναι. Έχουμε όλων των ειδών ανθρώπους και πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να μιλάμε για έναν Ιησού "κάθε λογής" σε αυτό το πλαίσιο», συμπλήρωσε.

«Είναι σημαντικό κάθε άνθρωπος να βλέπει τον εαυτό του στον Ιησού και να μην πέφτουμε σε τέλμα. Αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα. Οπότε είναι εντάξει ο Ιησούς να έχει μούσι και στήθος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας της Ισλανδίας.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, αναγνώρισε ότι «δεν συμφωνούν όλοι πως ο Ιησούς πρέπει να παρουσιάζεται με αυτό τον τρόπο και βεβαίως το σεβόμαστε αυτό». Ο καλλιτέχνης που σχεδίασε τη διαφήμιση που ενόχλησε κάποιους θα αρχίσει να ετοιμάζει τη νέα καμπάνια. «Σύντομα θα παρουσιάσουμε περισσότερες προσωποποιήσεις. Για παράδειγμα θα δείτε τον Ιησού να συμβάλλει σε περιβαλλοντικά ζητήματα», εξήγησε ο Μάρκαν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM