Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Μισέλ - Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Μισέλ - Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες Facebook Twitter
0

Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου τέθηκε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν ο Σαρλ Μισέλ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Τούρκο πρόεδρο, που ανακοινώθηκε χθες, πραγματοποιήθηκε στις 15:00, ώρα Βρυξελλών. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Επικοινωνιών, κατά την τριμερή συνομιλία συμφωνήθηκε να γίνουν βήματα προς την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τον Τούρκο πρόεδρο να σημειώνει πως οι ενέργειες της Αθήνας θα καθορίσουν την πρόοδο των συζητήσεων.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο Ερντογάν τόνισε πως οι ενέργειες για τη μείωση της έντασης και της έναρξης του διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να «προστατευθούν» με αμοιβαίο τρόπο και επεσήμανε πως η Τουρκία δίνει πάντα έμφαση στις διαπραγματεύσεις. «Οι προκλήσεις ενάντια στην κοινή λογική αποτελούν κίνδυνο», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να εξέφρασε την εκτίμησή του στη μεσολάβηση της Γερμανίας, ενώ ανέφερε πως μία περιφερειακή διάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των μερών, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων, θα είναι προς όφελος όλων.

Tέλος, αναφερόμενος στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει για μία νέα ώθηση στους δεσμούς Τουρκίας-ΕΕ, προσθέτοντας ότι συγκεκριμένα βήματα όπως η τελωνειακή ένωση, τα ταξίδια χωρίς βίζα και το μεταναστευτικό θα συμβάλουν στην ανάπτυξη θετικών και επωφελών σχέσεων.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM