Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν, Μέρκελ και Μισέλ την Τρίτη -Ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν, Μέρκελ και Μισέλ την Τρίτη -Ενόψει της Συνόδου Κορυφής Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ θα έχει αύριο, Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή, που γίνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο, τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15:00 (ώρα Βελγίου).

Σε ερώτηση για την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε σήμερα ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έχει εγκρίνει ένα πλαίσιο κυρώσεων, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής. «Ζητούμενο είναι με ποιους τρόπους θα ενεργοποιούνται πιθανές κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά αποκλιμάκωσης», συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια του briefing.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει «κλειδώσει» η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις ότι θα συμβεί αυτό. «Είμαστε σε καλό κλίμα, είμαστε κοντά στην επανέναρξη. Το πόσο σύντομα εξαρτάται και από τις δύο χώρες. Όταν έχουμε κάτι τέτοιο, θα το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM