Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν, Μέρκελ και Μισέλ την Τρίτη -Ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν, Μέρκελ και Μισέλ την Τρίτη -Ενόψει της Συνόδου Κορυφής Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ θα έχει αύριο, Τρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή, που γίνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο, τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15:00 (ώρα Βελγίου).

Σε ερώτηση για την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε σήμερα ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έχει εγκρίνει ένα πλαίσιο κυρώσεων, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής. «Ζητούμενο είναι με ποιους τρόπους θα ενεργοποιούνται πιθανές κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά αποκλιμάκωσης», συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια του briefing.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει «κλειδώσει» η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις ότι θα συμβεί αυτό. «Είμαστε σε καλό κλίμα, είμαστε κοντά στην επανέναρξη. Το πόσο σύντομα εξαρτάται και από τις δύο χώρες. Όταν έχουμε κάτι τέτοιο, θα το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM