Μπιλ Γκέιτς: Το 2022 το τέλος της πανδημίας, στην καλύτερη περίπτωση

Μπιλ Γκέιτς: Το 2022 το τέλος της πανδημίας, στην καλύτερη περίπτωση Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν βλέπει το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού πριν από το 2022, αν και εκτίμησε ότι την επόμενη χρονιά, με σωστή προσέγγιση, θα «πέσουν» οι αριθμοί.

Αν και εκτιμά ότι θα εγκριθούν εμβόλια στις αρχές του επόμενου χρόνου και ότι- αν συμβεί αυτό- οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στην κανονικότητα έως το καλοκαίρι του 2021, ο συνιδρυτής της Microsoft πιστεύει ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει πριν από το 2022.

«Το τέλος της πανδημίας, στην καλύτερη περίπτωση, είναι πιθανότατα το 2022. Αλλά κατά τη διάρκεια του 2021 θα μπορέσουμε να κατεβάσουμε τους αριθμούς αν έχουμε παγκόσμια προσέγγιση», δήλωσε στο Fox News.

«Δόξα τω Θεώ που υπήρχε η τεχνολογία των εμβολίων, υπήρξε η χρηματοδότηση και οι εταιρείες έβαλαν τους καλύτερους ανθρώπους τους σε αυτό. Για αυτό είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα κρατήσει επ' αόριστον», συμπλήρωσε ο Γκέιτς, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι από τα 6 εμβόλια που έχουν προχωρήσει περισσότερο οι δοκιμές, τα 3-4 θα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά και ασφαλή στις αρχές του 2021. 

Στην ίδια συνέντευξη, επέκρινε τις ΗΠΑ για τον τρόπο που χειρίστηκαν την πανδημία στο ξέσπασμά της, αλλά και για τα λάθη που γίνονται ακόμη σε ό,τι αφορά τα τεστ.


«Δυστυχώς κάναμε πολύ κακή δουλειά, αυτό φαίνεται από τους αριθμούς, αν γίνει σύγκριση με τις ασιατικές χώρες όπως η Νότια Κορέα, ή με την Αυστραλία», δήλωσε αρχικά, ενώ επεσήμανε πως η διαχείριση των ελέγχων έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξάπλωση του ιού.

«Ξέρουμε ότι αυτό που συνέβη ήταν ότι ήρθαν 40.000 άνθρωποι από την Κίνα, επειδή δεν απαγορεύσαμε να έρχονται πολίτες και κάτοικοι. Εμείς δημιουργήσαμε αυτό το κύμα. Και δεν είχαμε την ικανότητα να κάνουμε τεστ ή να βάλουμε σε καραντίνα αυτούς τους ανθρώπους, οπότε αυτό έσπειρε την ασθένεια εδώ. Ακόμη και σήμερα, άνθρωποι δεν παίρνουν τα αποτελέσματα σε 24 ώρες, είναι εξοργιστικό ότι ακόμη γίνεται αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Γκέιτς.

 


Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM