Εκατοντάδες γυμνοί Λονδρέζοι βγήκαν στο πάρκο φορώντας μόνο τις μάσκες τους (Φωτογραφίες)

Εκατοντάδες γυμνοί Λονδρέζοι βγήκαν στο πάρκο φορώντας μόνο τις μάσκες τους (Φωτογραφίες) Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες εθελοντές γδύθηκαν σε κοινή θέα και πόζαραν φορώντας μόνο τις μάσκες τους σε ένα πάρκο στο βόρειο Λονδίνο, στο όνομα της τέχνης. 

Περίπου 220 εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο Alexandra Palace, συμμετέχοντας στο τελευταίο installation του Spencer Tunick με τίτλο «Everyone Together» («Καθένας μαζί»). 

Ο Tunick, είναι γνωστός για τα καλλιτεχνικά δρώμενά του, στα οποία συγκεντρώνει εκατοντάδες, και ορισμένες φορές χιλιάδες, ανθρώπους, για να ποζάρουν γυμνοί σε «θάλασσες σάρκας». Αυτή τη φορά όμως, το installation έπρεπε να τηρεί και τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης και ασφάλειας, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. 

Εκατοντάδες γυμνοί Λονδρέζοι βγήκαν στο πάρκο φορώντας μόνο τις μάσκες τους (Φωτογραφίες) Facebook Twitter
 

Οι εθελοντές έπρεπε όλοι να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις τουλάχιστον ενός μέτρου και θερμομετρήθηκαν πριν γδυθούν και συγκεντρωθούν στο χώρο της φωτογράφισης το πρωί του περασμένου Σαββάτου. 

Η εγκατάσταση είναι το πρώτο έργο μεγάλης συμμετοχής που υλοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το πρώτο lockdown του Μαρτίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές που υποστηρίζονται από την Sky Arts. 

Εκατοντάδες γυμνοί Λονδρέζοι βγήκαν στο πάρκο φορώντας μόνο τις μάσκες τους (Φωτογραφίες) Facebook Twitter

«Η πραγματικότητα του πλήθους, άνθρωποι κοντά ο ένας τον άλλον, ώμο με ώμο, αγγίζοντας ο ένας το δέρμα του άλλου. Μπορεί να είναι παρελθόν για την ώρα, αλλά το πάθος για φυσική ένωση εξακολουθεί να υφίσταται, ίσως περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο Αμερικανός καλλιτέχνης με γραπτή ανακοίνωσή του. 

Πριν την πανδημία, ο Τunick είχε διοργανώσει περίπου 100 παρόμοια installations σε διάφορες τοποθεσίες του κόσμου, από το Μόναχο έως την πόλη του Μεξικού, όπου και είχε φωτογραφίσει περισσότερους από 18.000 γυμνούς εθελοντές. 

Η τέχνη του γυμνού που ακολουθεί, έχει στο παρελθόν λειτουργήσει και ως μορφή διαμαρτυρίας, αλλά το συγκεκριμένο installation του Λονδίνου εν μέσω πανδημίας, ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές μια γιορτή «συμμετοχής και ελευθερίας». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM