Εκατοντάδες εθελοντές γδύθηκαν σε κοινή θέα και πόζαραν φορώντας μόνο τις μάσκες τους σε ένα πάρκο στο βόρειο Λονδίνο, στο όνομα της τέχνης. 

 

Περίπου 220 εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο Alexandra Palace, συμμετέχοντας στο τελευταίο installation του Spencer Tunick με τίτλο «Everyone Together» («Καθένας μαζί»). 

 

Ο Tunick, είναι γνωστός για τα καλλιτεχνικά δρώμενά του, στα οποία συγκεντρώνει εκατοντάδες, και ορισμένες φορές χιλιάδες, ανθρώπους, για να ποζάρουν γυμνοί σε «θάλασσες σάρκας». Αυτή τη φορά όμως, το installation έπρεπε να τηρεί και τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης και ασφάλειας, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. 

 

 
 

 

Οι εθελοντές έπρεπε όλοι να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις τουλάχιστον ενός μέτρου και θερμομετρήθηκαν πριν γδυθούν και συγκεντρωθούν στο χώρο της φωτογράφισης το πρωί του περασμένου Σαββάτου. 

 

Η εγκατάσταση είναι το πρώτο έργο μεγάλης συμμετοχής που υλοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το πρώτο lockdown του Μαρτίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές που υποστηρίζονται από την Sky Arts. 

 

 

 

«Η πραγματικότητα του πλήθους, άνθρωποι κοντά ο ένας τον άλλον, ώμο με ώμο, αγγίζοντας ο ένας το δέρμα του άλλου. Μπορεί να είναι παρελθόν για την ώρα, αλλά το πάθος για φυσική ένωση εξακολουθεί να υφίσταται, ίσως περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο Αμερικανός καλλιτέχνης με γραπτή ανακοίνωσή του. 

 

Πριν την πανδημία, ο Τunick είχε διοργανώσει περίπου 100 παρόμοια installations σε διάφορες τοποθεσίες του κόσμου, από το Μόναχο έως την πόλη του Μεξικού, όπου και είχε φωτογραφίσει περισσότερους από 18.000 γυμνούς εθελοντές. 

 

Η τέχνη του γυμνού που ακολουθεί, έχει στο παρελθόν λειτουργήσει και ως μορφή διαμαρτυρίας, αλλά το συγκεκριμένο installation του Λονδίνου εν μέσω πανδημίας, ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές μια γιορτή «συμμετοχής και ελευθερίας». 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr