Απεργία την Πρωτομαγιά

Ερντογάν: Δεν χρειάζεται η συνάντηση με Μητσοτάκη αν κάνουν ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο

Ερντογάν: Δεν χρειάζεται η συνάντηση με Μητσοτάκη αν κάνουν ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο Facebook Twitter
0

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που παρουσίασε την Ελλάδα να κάνει επίδειξη δύναμης στο Καστελόριζο, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες.

Ο Τούρκος πρόεδρος, βγαίνοντας από το ναό της Αγίας Σοφίας που πλέον λειτουργεί ως τζαμί, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, υπήρξε μεσολάβηση πολλών προέδρων και πρωθυπουργών.

«Συνομιλήσαμε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι έτοιμος να συναντηθεί από κοντά ή μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο σημείωσε πως βασικός παράγοντας για κάτι τέτοιο αποτελεί το «υπό ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε».

«Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση (ή επικοινωνία) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Να τους δούμε (σ.σ. τους Έλληνες), να έχουμε μια τηλεδιάσκεψη, να συναντηθούμε σε τρίτη χώρα. Αλλά αν η πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη».

Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε επίσης πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες, εξηγώντας πως αποσύρθηκε για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα, αλλά «αυτό δεν σημαίνει πως οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν τελειώσει».

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ