Ερντογάν: Ανίκανος φιλόδοξος ο Μακρόν - Η ΕΕ στήνει παγίδες στην Τουρκία

Ερντογάν: Ανίκανος φιλόδοξος ο Μακρόν - Η ΕΕ στήνει παγίδες στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο φιλόδοξο».

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους τοπικούς επικεφαλής του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε την εξωτερική πολιτική που ασκεί και καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

«Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι [...] Αν η Τουρκία τα εγκατέλειπε όλα, η Γαλλία θα μπορούσε άραγε να απαλλαγεί από την αναταραχή που ο ανίκανος φιλόδοξος που την κυβερνά έχει προκαλέσει και να αγκαλιάσει μια πολιτική της λογικής;», αναρωτήθηκε αιχμηρά.

Παράλληλα κατηγόρησε τις χώρες της γύρω περιοχής και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στήνουν «παγίδες» στην Τουρκία και έχουν τους δικούς τους «υπολογισμούς» σχετικά με την περιοχή. «Με τη στήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό, δίκαιο και ευεργετικό για τη χώρα μας», δήλωσε.

Στον απόηχο των συμπερασμάτων της Ευρωμεσογειακής διάσκεψης που είχαν προκαλέσει εκνευρισμό στην Τουρκία, η Ερντογάν εξαπέλυε πριν λίγες ημέρες διπλή επίθεση σε Ελλάδα και Γαλλία. 

«Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα στα νησιά και αλλού. Τι να εμπιστευτούμε; Περιφέρονται με σκάφη. Κάνετε το λάθος πράγμα, μην πάρετε αυτόν τον δρόμο [...] Όταν χρειάζεται, λέτε "γείτονας, γείτονας". Τότε δείξτε τη γειτονία σας. Μην πάρετε τον λάθος δρόμο, θα είστε εντελώς μόνοι σας», υπογράμμιζε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν ξέρεις ιστορία, θα έχεις προβλήματα μαζί μου»

Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η σχέση των δύο ηγετών είναι ιδιαίτερα τεταμένη εδώ και καιρό.

«Ασχολείται πολύ μαζί μου. Λέει "δεν έχουμε πρόβλημα με την Τουρκία, αλλά με τον Ερντογάν". Κύριε Μακρόν θα έχετε περισσότερα προβλήματα με εμένα. Σας το έχω πει ήδη πολλές φορές, αλλά δεν ακούτε», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

«Δεν μπορείς να μας κάνεις μάθημα ανθρωπιάς. Του το έχω πει προσωπικά. Κοίτα, του έχω πει, δεν έχεις γνώση της ιστορίας, πρέπει να τη μάθεις. Εσείς σκοτώσατε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Αλγερία, εμείς δεν ανοίξαμε μύτη στην Αφρική», είπε ακόμη στην ομιλία του ο Ερντογάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ