BTS: Το τραγούδι «Dynamite» μπορεί να «φέρει» 1,4 δισ. στην Ν. Κορέα, λέει η κυβέρνηση

BTS: Το τραγούδι «Dynamite» μπορεί να «φέρει» 1,4 δισ. στην Ν. Κορέα, λέει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Το νέο τραγούδι των BTS, το «Dynamite», που σαρώνει, μπορεί να «φέρει» 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Νότιας Κορέας και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα.

Το Κ-pop συγκρότημα σπάει ρεκόρ με το «Dynamite», το πρώτο single τους που είναι εξ' ολοκλήρου στα αγγλικά. Ήδη έχουν καταρρίψει το ρεκόρ των περισσότερων views στο YouTube μέσα σε 24 ώρες (πάνω από 98 εκατομμύρια), ενώ οι BTS έγιναν και το πρώτο συγκρότημα της Ν. Κορέας που κατακτά την κορυφή του αμερικανικού singles chart.

Από αυτή τη σαρωτική επιτυχία όμως θα έχει κέρδη και η χώρα τους. Τουλάχιστον αυτό εκτιμά μελέτη του υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού και του ινστιτούτου τουρισμού. Αυτή η μελέτη προβλέπει ότι το τραγούδι μπορεί να δημιουργήσει οικονομική δραστηριότητα ύψους 1,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ν. Κορέα, όπως και σχεδόν 8.000 νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, πέρα από τις απευθείας πωλήσεις άνω των 400 εκατομμυρίων γουόν, εκτιμάται ότι το τραγούδι μπορεί να οδηγήσει σε πωλήσεις καλλυντικών σχεδόν 600 δισεκατομμυρίων γουόν και σε πωλήσεις αναψυκτικών και τροφίμων σχεδόν 180 δισεκατομμυρίων γουόν.

Οι εκτιμήσεις αυτές προκύπτουν από τις πωλήσεις της Big Hit Entertainment- της εταιρείας που εκπροσωπεί τους BTS- σε συνδυασμό με στατιστικά από τα τελωνεία, την κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας και στοιχεία από τα Google Trends.

Στις εκτιμήσεις δεν συμπεριλήφθηκε ο τουρισμός, λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού. «Αν συμπεριλάβουμε τα προβλεπόμενα τουριστικά έσοδα για το μέλλον, αναμένουμε ότι θα είναι ακόμη ισχυρότερος ο οικονομικός αντίκτυπος», ανέφερε το υπουργείο.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM