Απεργία την Πρωτομαγιά

Αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη - 2.988 κρούσματα στη Βρετανία σε ένα 24ωρο

Αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη - 2.988 κρούσματα στη Βρετανία σε ένα 24ωρο Facebook Twitter
Συνεχίζεται η ραγδαία η αύξηση των νέων κρουσμάτων στα ευρωπαϊκά κράτη
0

Αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό τα κρούσματα του κορωνοϊού σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Ήδη τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για 2.988 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες στη Βρετανία.

Χθες είχαν καταγραφεί 1.813. Πρόκειται δε για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που έχει σημειωθεί από τις 23 Μαΐου.

Ο αριθμός των θανάτων, ωστόσο, παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο, με άλλους δύο θανάτους να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες οι οποίοι συνέβησαν σε διάστημα 28 ημερών έπειτα από θετικό στην COVID-19 τεστ, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου υγείας της Ρώμης, είναι 1.297. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Χθες, είχαν καταγραφεί 1.695 κρούσματα και 16 νεκροί. Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μείωση των περιστατικών και των νεκρών προφανώς οφείλεται και στο ότι σήμερα έγιναν τριάντα χιλιάδες λιγότερα τεστ ανίχνευσης του ιού, σε σχέση με χθες.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας των ιταλικών νοσοκομείων έχουν εισαχθεί, συνολικά, εκατόν τριάντα τρεις ασθενείς, δώδεκα περισσότεροι από χθες.

Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 1.683 ασθενείς, δηλαδή 63 περισσότεροι από χθες, ενώ σε κατ΄οίκον περιορισμό έχουν τεθεί 30.262 άνθρωποι. Δηλαδή, 884 περισσότεροι από χθες.

Χθες, η Πορτογαλία κατέγραψε  486 νέα περιστατικά μόλυνσης από κορωνοϊό, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την εβδομάδα άρσης του lockdown τον Μάιο.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανήλθε στις 59.943, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας DGS. Η Πορτογαλία, μια χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.838 θανάτους, ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανά κάτοικο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, της γειτονικής Ισπανίας συμπεριλαμβανομένης.

Ρεκόρ και για την Ισπανία την Παρασκευή, που σύμφωνα με τον υπουργείο Υγείας καταγράφηκαν 10.476 νέα κρούσματα κορωνοϊού, το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας.

Από τη Δευτέρα, οι κοινωνικές συγκεντρώσεις στη Μαδρίτη θα περιορίζονται σε 10 άτομα, με εξαίρεση ορισμένες εκδηλώσεις. Εκκλησίες, καζίνο, κηδείες και χώροι για γάμους παραμένουν ανοιχτοί, αλλά θα πρέπει να μειώσουν τη μέγιστη χωρητικότητα από 75% σε 60%.

Μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, 101.962 άτομα στην Ισπανία έχουν βρεθεί θετικά τον ιό.

Με πληροφορίες του Reuters/AΠΕ/Anadolu

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ