Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφουν ευρωπαϊκά κράτη

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφουν ευρωπαϊκά κράτη Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καταγράφουν ευρωπαϊκά κράτη (EPA)
0

Ραγδαία είναι η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ιταλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καταγράφηκαν 1695 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 16 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες 1733 άνθρωποι είχαν προκύψει θετικοί στον ιό και οι θάνατοι ήταν 11.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 121 ασθενείς, ενώ 29.453 άνθρωποι είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό και 1620 βρίσκονται στο νοσοκομείο. Σε σύνολο είκοσι ενός περιφερειών, μόνον σε δυο, στο Μολίζε και στην Βάλλε Ντ΄Αόστα δεν υπάρχουν σήμερα νέα περιστατικά.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε πριν από λίγο στην Ρώμη πορεία ακροδεξιών οργανώσεων που αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού. Την κινητοποίηση πλαισιώνουν και οργανώσεις οδηγών ταξί και ιδιοκτητών εστιατορίων, που κατηγορούν την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς κατά την διάρκεια της πανδημίας.

«Όχι στις μάσκες» και «θέλουμε την αλήθεια», είναι δυο από τα συνθήματα της κινητοποίησης. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Κάτω Ιταλία, ζήτησε από όσους αμφισβητούν την ύπαρξη της Covid -19 «να δείξουν, τουλάχιστον, σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων του κορωνοϊού».

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 1.813 νέα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 έναντι 1.940 χθες, ανακοίνωσαν σήμερα υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Ο ημερήσιος αριθμός των μολύνσεων ήταν περίπου 1.000 το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Η ικανότητα διενέργειας τεστ της Βρετανίας έχει επίσης αυξηθεί μετά την κορύφωση του πρώτου κύματος νωρίτερα φέτος.

Ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφηκε χθες ήταν ο υψηλότερος από τις 30 Μαΐου.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία έφθασε σήμερα τους 9.324 νεκρούς, καθώς άλλοι δύο ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.378 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να ανέρχεται πλέον 248.997.

Το ίδιο διάστημα η Πορτογαλία κατέγραψε σήμερα 486 νέα περιστατικά μόλυνσης από κορωνοϊό, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την εβδομάδα άρσης του lockdown τον Μάιο.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανήλθε στις 59.943, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας DGS. Η Πορτογαλία, μια χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.838 θανάτους, ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανά κάτοικο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, της γειτονικής Ισπανίας συμπεριλαμβανομένης.

Αρχικά είχε λάβει επαίνους για την γρήγορη απόκρισή της στην πανδημία, όμως ένα κύμα τοπικών ξεσπασμάτων στη Λισαβόνα ανησύχησε τις αρχές και τις ανάγκασε να επαναφέρουν ορισμένους περιορισμούς. Η πλειονότητα των νέων μολύνσεων, που καταγράφηκαν σήμερα είναι στη Λισαβόνα ή γύρω από αυτήν και στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου βρίσκεται το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα επιβληθούν σε όλη την Πορτογαλία από τα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και πολλοί εργαζόμενοι στα γραφεία, αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Χθες το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας επιβεβαίωσε 10.476 νέα κρούσματα κορωνοϊού, το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας.

Το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ είχε σημειωθεί την περασμένη Παρασκευή, με μόλις 9.800 νέες μολύνσεις σε μια μέρα.

Την Παρασκευή, η χώρα κατέστρεψε επίσης ρεκόρ, μετά το lockdown, σε θανάτους από COVID-19. Άλλα 184 άτομα επιβεβαιώθηκαν ότι έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 29.418.

Περίπου το 7% των νοσοκομειακών κρεβατιών της Ισπανίας καταλαμβάνεται τώρα από άτομα που καταπολεμούν τον κορωνοϊο, ενώ 1.070 άλλοι ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες.

 

Την Παρασκευή, οι αρχές στη Μαδρίτη, το επίκεντρο της επιδημίας στην Ισπανία, ανακοίνωσαν πολλά νέα μέτρα που στοχεύουν στη μείωση της μετάδοσης του ιού.

Από τη Δευτέρα, οι κοινωνικές συγκεντρώσεις στη Μαδρίτη θα περιορίζονται σε 10 άτομα, με εξαίρεση ορισμένες εκδηλώσεις. Εκκλησίες, καζίνο, κηδείες και χώροι για γάμους παραμένουν ανοιχτοί, αλλά θα πρέπει να μειώσουν τη μέγιστη χωρητικότητα από 75% σε 60%.

Η Μαδρίτη παραμένει ανοιχτή επίσης για την υπόλοιπη χώρα, όπως και οι περισσότερες από τις δραστηριότητες αναψυχής, όπως μπαρ και εστιατόρια ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες μαθητές είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα θρανία την επόμενη εβδομάδα.

Αν και η Μαδρίτη είναι το επίκεντρο του δεύτερου ιογενούς κύματος στην Ευρώπη, οι περισσότερες ισπανικές περιοχές έχουν επίσης σημειώσει σταθερή αύξηση σε ενεργές περιπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Χώρα των Βάσκων, η Λα Ριόχα και η Ναβάρα έχουν σημειώσει ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων

Μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, 101.962 άτομα στην Ισπανία έχουν βρεθεί θετικά τον ιό.

Με πληροφορίες του Reuters/AΠΕ/Anadolu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ