Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Μόνο με νοθεία θα μας πάρουν τη νίκη

Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών: Μόνο με νοθεία θα μας πάρουν τη νίκη Facebook Twitter
ΕPA
0

Για τον κίνδυνο νοθείας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προειδοποίησε για μία ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις, μιλώντας στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι η ευρεία επιστολική ψήφος μπορεί να πολλαπλασιάσει τις παρατυπίες και τις απάτες, παρότι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας των εκλογών επισημαίνουν ότι τέτοια φαινόμενα είναι πολύ σπάνια στις ΗΠΑ.

«Ο μοναδικός τρόπος να μας πάρουν τη νίκη είναι να κάνουν νοθεία», είπε ο Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Σάρλοτ, το οποίο διεξάγεται με μειωμένη φυσική παρουσία, λόγω της πανδημίας, όπως έγινε και το συνέδριο των Δημοκρατικών πριν από λίγες ημέρες.

Ο Τραμπ παρουσίασε τα περιοριστικά μέτρα και τις συστάσεις πολλών ειδικών σε θέματα δημόσιας υγείας ως απόπειρες επηρεασμού των εκλογών του Νοεμβρίου. «Αυτό που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό για να κλέψουν τις εκλογές», είπε και συμπλήρωσε: «Χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό για να στερήσουν με απάτη από τον Αμερικανικό λαό (...) τις δίκαιες και ελεύθερες εκλογές».

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εξέφρασε την πίστη του στον Τραμπ στη σύντομη παρέμβασή του. «Η Αμερική χρειάζεται ακόμη τέσσερα χρόνια τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο», είπε. «Άκουσα την περασμένη εβδομάδα ότι διακυβεύεται η δημοκρατία, αλλά ξέρουμε όλοι ότι διακυβεύονται η οικονομία, ο νόμος και η τάξη», πρόσθεσε ο Πενς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM