Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη θερινή κατοικία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στη Μεσόγειο, στις 20 Αυγούστου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, στην ατζέντα των δύο ηγετών περιλαμβάνεται σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η κατάσταση σε Λίβανο, Λευκορωσία και Ανατολική Μεσόγειο.


Σύμφωνα πάντα με το Ελιζέ, στο «τραπέζι» των συνομιλιών θα τεθεί το Brexit καθώς και η ευρωπαϊκή ανταπόκριση στην κρίση του κορωνοϊού.

 

Όπως πρόσθεσε η γαλλική προεδρία, είναι η πρώτη φορά που Γερμανός ηγέτης επισκέπτεται τη θερινή κατοικία Γάλλου ομολόγου του από την επίσκεψη του Χέλμουτ Κολ το 1985.

 

«Είναι μία συνάντηση ιδιαίτερη, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Καγκελάριος προσκαλείται στον πύργο Μπρεγκανσόν από πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας» αναφέρουν τα Ηλύσια Πεδία.

 

Άλλωστε, νωρίτερα, την έντονη ανησυχία τους για την αυξημένη ένταση που παρατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογος του Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

 

Η συνομιλία των δύο ηγετών έγινε στον απόηχο της κοινής στρατιωτικής άσκησης που πραγματοποίησε η Γαλλία με την Ελλάδα στη Ανατολική Μεσόγειο.

 

Με πληροφορίες από Reuters