ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τα τρόφιμα

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τα τρόφιμα Facebook Twitter
ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τα τρόφιμα
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρίνισε σήμερα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως υπάρχει κίνδυνος διάδοσης του κορωνοϊού από τις συσκευασίες τροφίμων.

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να μην φοβούνται ότι ο ιός θα μπει στην τροφική αλυσίδα.

«Ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται τα τρόφιμα, τις συσκευασίες τροφίμων ή τις παραδόσεις τροφίμων», είπε ο επικεφαλής του προγράμματος επειγόντων του ΠΟΥ, δρ Μάικ Ράιαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η τροφική αλυσίδα συμμετέχει στη διάδοση του ιού», πρόσθεσε.

Ωστόσο νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο νέος κορωνοϊός εντοπίστηκε στη διάρκεια τακτικού ελέγχου σε φτερούγες κοτόπουλου που είχαν εισαχθεί από την Βραζιλία, τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής κοτόπουλων παγκοσμίως, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές αρχές.

Ο ιός εντοπίστηκε σε δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη από κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου, διευκρίνισαν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικές αρχές της μητρόπολης Σεντζέν, στη νότια Κίνα, βόρεια του Χονγκ Κονγκ.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι προχώρησαν αμέσως σε διαγνωστικούς ελέγχους στους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα προϊόντα, όπως και στους συγγενείς τους. Όλα τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Στην επαρχία Ανχούι, στην ανατολική Κίνα, οι δημοτικές αρχές της πόλης Ουχού ανακοίνωσαν επίσης τον εντοπισμό του νέου κορωνοϊού στις συσκευασίες γαρίδων που προέρχονταν από τον Ισημερινό. Τα πακέτα στα οποία εντοπίστηκε ο νέος κορωνοϊός διατηρούνταν σε καταψύκτη εστιατορίου της πόλης.

Είναι η δεύτερη φορά από τις αρχές Ιουλίου που η Κίνα γνωστοποιεί την παρουσία SARS-CoV-2 σε συσκευασίες γαρίδων από τον Ισημερινό.

Τον Ιούνιο μια τεράστια αγορά στο Πεκίνο έκλεισε μετά την εμφάνιση εστίας της επιδημίας νέου κορωνοϊού που αφορούσε εκατοντάδες ανθρώπους. Ίχνη νέου κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί εκεί σε σανίδα κοπής σολομού εισαγωγής.

Με πληροφορίες του CNN/ΑΠΕ/Reuters/CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ