Ισπανία: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους λόγω κορωνοϊού στη Γαλικία

Ισπανία: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους λόγω κορωνοϊού στη Γαλικία Facebook Twitter
Ισπανία: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους λόγω κορωνοϊού
0

Αυξημένα μέτρα στην Ισπανία μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σήμερα στη χώρα. Μεταξύ αυτών η απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους στη Γαλικία.

Τα κρούσματα στην Ισπανία σήμερα εκτοξεύτηκαν κατά σχεδόν 1.700 και παρά το γεγονός ότι η Γαλικία καταγράφει από τα χαμηλότερα κρούσματα στη χώρα, οι αρχές εξέδωσαν καθολική απαγόρευση στο κάπνισμα στους δρόμους και στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων, στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας, 1.690 νέα κρούσματα Covid-19 διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός υψηλότερος από τα 1.418 που ανακοινώθηκαν χθες. Το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 329.784.

Στον νέο απολογισμό δεν περιλαμβάνεται η Μαδρίτη, που δεν έδωσε νέα δεδομένα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Σε πλάνα που θυμίζουν εκείνα που καταγράφονταν κατά την κορύφωση της επιδημίας τον Μάρτιο-Απρίλιο και προβάλλουν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται δε, στρατιωτικό προσωπικό να στήνει πράσινες σκηνές που θα χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομείο εκστρατείας στη Σαραγόσα, στην πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αραγονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, που πλήττεται από την επιδημία.

Το νοσοκομείο αναμένεται να ανοίξει την Παρασκευή. Θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διαλογής και προσωρινής νοσηλείας, όπως έγινε γνωστό από την πολεμική αεροπορία της χώρας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM