Το κάστρο του Windsor ανοίγει τους κήπους του για το κοινό - Πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια

Το κάστρο του Windsor ανοίγει τους κήπους του για το κοινό - Πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια Facebook Twitter
Το κάστρο του Windsor ανοίγει για τους κήπους του για το κοινό - Πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια
0

Το κάστρο Windsor, μία από τις επίσημες κατοικίες της Βασίλισσας Ελισάβετ ανοίγει πρώτη φορά τους κήπους του μετά από 40 χρόνια, για το κοινό.

Συγκεκριμένα ανοίγει τους κήπους της Ανατολικής Ταράτσας του κάστρου. Οι επισκέπτες στο κάστρο, θα μπορούν τα σαββατοκύριακα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου να περιηγηθούν στον κήπο, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1820.

Σήμερα διαθέτει 3.500 τριανταφυλλιές που φυτεύτηκαν γύρω από ένα κεντρικό σιντριβάνι.

Αρχικά ο κήπος φυτεύτηκε για να δημιουργήσει μια ευχάριστη θέα από τα βασιλικά διαμερίσματα κατά μήκος της ανατολικής πρόσοψης του κάστρου.

«Ο πρώτος κήπος που χτίστηκε εδώ δημιουργήθηκε το 1824 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γιώργου IV. Αλλά πριν από αυτό, στον Μεσαίωνα, εικάζεται ότι αποτελούσε μία αμυντική τάφρο», δήλωσε ο Richard Williams, επιμελητής στο Κάστρο του Windsor.

«Για να προστατέψει τα τείχη του κάστρου, ο Κάρολος Β 'τον 17ο αιώνα δημιούργησε αυτή τη βεράντα στην οποία στεκόμαστε», πρόσθεσε για την Ανατολική Ταράτσα.

Οι κήποι αργότερα ανακαινίστηκαν εκτενώς από τη Βασίλισσα Βικτόρια και τον Πρίγκιπα Άλμπερτ τον 19ο αιώνα, αν και ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, είναι υπεύθυνος για την τρέχουσα εμφάνιση του κήπου που χρονολογείται από το 1971.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο κήπος είχε ανασκαφεί εντελώς δε, για να φυτέψει λαχανικά, δήλωσε ο Williams.

«Υπήρχαν δύο ξεχωριστά οικόπεδα για τη νεαρή πριγκίπισσα Ελισάβετ και την αδερφή της, την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Εδώ υπήρξαν φυτείες από γλυκό καλαμπόκι, ντομάτες και φασόλια».

Το Κάστρο του Windsor από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή τον 11ο αιώνα και βρίσκεται δυτικά του Λονδίνου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM