ΟΙ ΗΠΑ επικηρύσσουν με 10 εκατ. δολάρια όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις εκλογές

ΟΙ ΗΠΑ επικηρύσσουν με 10 εκατ. δολάρια όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις εκλογές Facebook Twitter
ΟΙ ΗΠΑ επικηρύσσουν με 10 εκατ. δολάρια όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις εκλογές (EPA)
0

Με το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων επικήρυξαν οι ΗΠΑ όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Οι ΗΠΑ «προσφέρουν αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 εκατομμύρια δολάρια για μια πληροφορία που θα επέτρεπε να εξακριβωθεί η ταυτότητα ή η τοποθεσία οποιουδήποτε προσώπου που, δρώντας υπό τις εντολές ή υπό τον έλεγχο κάποιας ξένης κυβέρνησης, παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές», είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Πομπέο είπε ότι την επόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα ψήφισμα σχετικό με την παράταση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τεχεράνη.

Όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός, «με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο» η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διασφαλίσει ότι το εμπάργκο θα παραταθεί, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχής. Δεν έδωσε όμως διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει αυτό.

Ο Πομπέο ανακοίνωσε επίσης ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Τσεχία, τη Σλοβενία, την Αυστρία και την Πολωνία.

Με πληρφορίες του Reutrs/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM