ΟΙ ΗΠΑ επικηρύσσουν με 10 εκατ. δολάρια όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις εκλογές

ΟΙ ΗΠΑ επικηρύσσουν με 10 εκατ. δολάρια όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις εκλογές Facebook Twitter
ΟΙ ΗΠΑ επικηρύσσουν με 10 εκατ. δολάρια όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις εκλογές (EPA)
0

Με το ποσό των 10 εκατ. δολαρίων επικήρυξαν οι ΗΠΑ όποιον «ξένο παράγοντα» παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Οι ΗΠΑ «προσφέρουν αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 εκατομμύρια δολάρια για μια πληροφορία που θα επέτρεπε να εξακριβωθεί η ταυτότητα ή η τοποθεσία οποιουδήποτε προσώπου που, δρώντας υπό τις εντολές ή υπό τον έλεγχο κάποιας ξένης κυβέρνησης, παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές», είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Πομπέο είπε ότι την επόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα ψήφισμα σχετικό με την παράταση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τεχεράνη.

Όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός, «με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο» η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διασφαλίσει ότι το εμπάργκο θα παραταθεί, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχής. Δεν έδωσε όμως διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει αυτό.

Ο Πομπέο ανακοίνωσε επίσης ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Τσεχία, τη Σλοβενία, την Αυστρία και την Πολωνία.

Με πληρφορίες του Reutrs/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM