Πέθανε ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν μέσα στην Αγία Σοφία - Από ανακοπή καρδιάς

Πέθανε ο μουεζίνης Οσμάν Ασλάν μέσα στην Αγία Σοφία - Από ανακοπή καρδιάς Facebook Twitter
0

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Μουεζίνης Οσμάν Ασλάν, ενώ βρισκόταν μέσα στην Αγία Σοφία.

Ο Οσμάν Ασλάν υπηρετούσε εθελοντικά στην Αγία Σοφία από την πρώτη ημέρα της μετατροπής της σε τζαμί, προκειμένου να ενημερώνει τους Μουσουλμάνους σχετικά με τα μέτρα του κορωνοϊού εντός του ναού.

Ο θάνατός του, που σημειώθηκε την Κυριακή, έρχεται λίγες ημέρες μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και της μουσουλμανικής προσευχής που συντελέστηκε εκεί, έπειτα από δεκαετίες.


Τρεις ιμάμηδες και πέντε μουεζινίδες διεξήγαγαν την τελετή, παρουσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο σημείο λίγο πριν την έναρξη της προσευχής, συνοδευόμενος από τους περισσότερους υπουργούς της κυβέρνησής του ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, ο εμίρης του Κατάρ, ο εθνικιστής ηγέτης Ντεβλέτ Μπαχτσελί αλλά και πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Παγκόσμιοι ηγέτες εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει στην Αγία Σοφία σε τζαμί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM