Η κυβέρνηση Τραμπ θα δώσει 1 δισ. δολάρια στην Johnson & Johnson για εμβόλια κατά της Covid-19

Η κυβέρνηση Τραμπ θα δώσει 1 δισ. δολάρια στην Johnson & Johnson για εμβόλια κατά της Covid-19 Facebook Twitter
0

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα μια νέα επένδυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο πρόγραμμα εμβολίου κατά της Covid-19 της φαρμακευτικής εταιρίας Johnson & Johnson, με τουλάχιστον 100 εκατομμύρια εγγυημένες δόσεις.

Η Johnson & Johnson είχε ήδη λάβει στα τέλη Μαρτίου, μέσω της θυγατρικής της Janssen, 456 εκατομμύρια δολάρια -- το ένα δισεκατομμύριο δολάρια θα χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα επίδειξης κατασκευής σε μεγάλη κλίμακα του πειραματικού εμβολίου της. Τα μέρη προβλέπουν επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις.

Με αυτό το ποσό οι επενδύσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ σε προγράμματα εμβολίων έχουν φθάσει τουλάχιστον τα 9,4 δισεκ. δολάρια, περιλαμβανομένων των συμβολαίων εφοδιασμού που έχουν υπογραφεί με πέντε εταιρίες και προβλέπουν παράδοση τουλάχιστον 700 εκατομμυρίων δόσεων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Υπό την προϋπόθεση ότι τα εμβόλια θα αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν θεωρητικά να αποκτήσουν 100 εκατομμύρια δόσεις από τέσσερις εταιρίες (Johnson & Johnson, Novavax, Pfizer/BioNTech, Sanofi/GSK) και 300 εκατομμύρια δόσεις από την Oxford/AstraZeneca, με την τελευταία σύμπραξη να έχει επίσης υπογράψει ή να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες, κυρίως για 400 εκατομμύρια δόσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κούρσα των εμβολίων απαιτεί την έναρξη της παραγωγής παράλληλα με τις κλινικές δοκιμές και με ενδεχόμενη απώλεια, προτού ακόμη γίνει γνωστό αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό.

Η αμερικανική κυβέρνηση δαπάνησε επίσης δισεκατομμύρια για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής, για τις εταιρίες που κατασκευάζουν σύριγγες και φιαλίδια που θα απαιτηθούν για τη διανομή του ή των μελλοντικών εμβολίων, χωρίς να υπολογίζεται η υποστήριξη που προσφέρεται στην ανάπτυξη θεραπειών.

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αγοράσει σχεδόν το σύνολο της παραγωγής του αντιιικού φαρμάκου ρεμδεσιβίρη έως τον Σεπτέμβριο, του πρώτου που έχει δείξει να έχει μια σχετική ωφέλεια για τους ασθενείς με Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM