Υπόθεση Μαντλίν: Χωράφι στο Ανόβερο ερευνά η αστυνομία

Υπόθεση Μαντλίν: Χωράφι στο Ανόβερο ερευνά η αστυνομία Facebook Twitter
Έρευνες σε χωράφι της Γερμανίας που συνδέονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν
0

Η γερμανική αστυνομία έκανε ανασκαφή σε ένα χωράφι κοντά στο Ανόβερο, αναζητώντας στοιχεία για μια υπόθεση που, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, συνδέεται με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, πριν από 13 χρόνια.

Το χωράφι αυτό, στο προάστιο Ζέελτσε του Ανόβερου, απέχει περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη Μπράουνσβαϊχ, όπου κατοικούσε ο Κρίστιαν Μπ., ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 3χρονου κοριτσιού.

Μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊχ, η Τζούλια Μέγιερ, επιβεβαίωσε ότι η έρευνα συνδέεται με την υπόθεση της Μαντλίν. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εξαφάνιση της Μαντλίν, από το δωμάτιο όπου κοιμόταν ενώ έκανε διακοπές στο Αλγκάρβε με την οικογένειά της, πυροδότησε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες στην Ευρώπη. Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι έχουν στοιχεία που συνδέουν τον Κρίστιαν Μπ. –έναν άνδρα που έχει καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο παρελθόν – με την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας, στις 3 Μαΐου 2007.

Υπόθεση Μαντλίν: Χωράφι στο Ανόβερο ερευνά η αστυνομία Facebook Twitter
Ο Κρίστιαν Μπ. εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για άλλο αδίκημα που σχετίζεται με ναρκωτικά

Όπως ορίζει η γερμανική νομοθεσία, η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει το επώνυμο του υπόπτου και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται να το γράφουν, όμως έχει διαρρεύσει σε ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Κρίστιαν Μπ. εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για άλλο αδίκημα που σχετίζεται με ναρκωτικά. Οι εισαγγελείς ερευνούν αν ευθύνεται και για την εξαφάνιση τουλάχιστον ενός δεύτερου μικρού παιδιού στη Γερμανία

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών και οι πορτογαλικές αρχές ερεύνησαν πηγάδια στην περιοχή Αλγκάρβε, περιοχή που απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από το τουριστικό θέρετρο Praia da Luz, όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν στις 3 Μαΐου 2007.

Δεκάδες ερευνητές βρέθηκαν στο σημείο με ειδικό καταδυτικό εξοπλισμό για να εξετάσουν τα πηγάδια, το μεγαλύτερο εκ των οποίων πιστεύεται πως ξεπερνά τα 13 μέτρα σε βάθος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ