Ιταλία: Στρατός στις παραλίες για τις αποστάσεις ασφαλείας λόγω κορωνοϊού

Ιταλία: Στρατός στις παραλίες για τις αποστάσεις ασφαλείας λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Από σήμερα άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού άρχισαν να πραγματοποιούν ελέγχους σε παραλίες της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, ζητώντας από τους πολίτες να σέβονται τους κανόνες, με τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, λόγω του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας, ιδίως σε ελεύθερες πλαζ, παρατηρήθηκε συνωστισμός χωρίς να τηρούνται τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης.

Στο Μιλάνο, χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε σειρά ελέγχων στις γραμμές του μετρό. Επιβλήθηκαν δεκατρία πρόστιμα ύψους 400 ευρώ, σε αντίστοιχο αριθμό επιβατών που δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όποιον δεν φορά μάσκα σε κλειστούς χώρους αυξήθηκε στα 1.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η περιφέρεια της Ρώμης ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να πραγματοποιούνται «ταχεία τεστ» για την ανίχνευση του κορωνοϊού σε επιβάτες πούλμαν, που προέρχονται από χώρες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, το μέτρο εστιάζει κυρίως στις χώρες Ρουμανία και Βουλγαρία, με ιδιαίτερη αναφορά σε πολλές οικιακές βοηθούς από τις δύο αυτές χώρες που θα επιστρέψουν από τις χώρες τους μετά τις θερινές διακοπές. Η σχετική απόφαση θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από τον πρόεδρο της περιφέρειας του Λατίου - με πρωτεύουσα την Ρώμη - Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων

Διεθνή / «Μικρό πουλί»: Πώς προδόθηκε το σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και του Ζελένσκι

Το τηλεφώνημα της ρωσικής FSB - Οι στρατολογημένοι Ουκρανοί - Η αμοιβή των πρακτόρων εφ' όσον πετύχαιναν να δολοφονηθούν ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι πριν το Πάσχα
NEWSROOM
Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μετά την παραδοχή για σοβαρή παρενέργεια

Διεθνή / Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό καθώς «έχει ξεπεραστεί από ανανεωμένα εμβόλια»

Η φαρμακευτική εταιρεία λέει ότι νεότερα εμβόλια οδήγησαν σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον ούτε παρέχεται στο κοινό.
NEWSROOM
Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

Διεθνή / Μπάιντεν: Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτή την τρομοκρατία

«Δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οποιουδήποτε είδους», δήλωσε παράλληλα ο Τζο Μπάιντεν
NEWSROOM