Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος Facebook Twitter
Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος (EPA/Αρχείο)
0

«Στο άνοιγμα της Αγίας Σοφία παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» ανέφερε μεταξύ άλλων σε νέα του ομιλία σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε εκδήλωση για το άνοιγμα ενός νέο κτιρίου γραφείων της ΜΙΤ, της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σχολίασε εκ νέου τις αντιδράσεις μετά και την πρώτη μουσουλματική προσευχή στην Αγία Σοφία.

«Στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας (μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, την Παρασκευή), παρατηρήσαμε ότι κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος. Αιώνες μετά την κατάκτηση, για κάποιους δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων.

Επιτέλους το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι ανοιχτό στη διαδικασία λατρείας, όπως ήταν στην Κωνσταντινούπολη το 1453. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να "χωνέψουν" ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με τη Yeni Safak και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσθεσε δε πως «Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας. Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.

Με αυτό το κέντρο (της MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Κάποιες χώρες δεν γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος Facebook Twitter

Το κτίριο αυτό είναι το δεύτερο σημαντικότερο κτίριο της υπηρεσίας μετά το άνοιγμα των κεντρικών του γραφείων τον Ιανουάριο του 2020 στην Άγκυρα.

Το τεράστιο συγκρότημα του πρακτορείου στην Άγκυρα, με την ονομασία «Το φρούριο» χτίστηκε σε αγροτεμάχιο 5.000 στρεμμάτων και είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, διείσδυσης και τηλεφωνίας.

Ο σημερινός προϊστάμενος του, Hakan Fidan, είναι πρώην αξιωματικός που υπηρέτησε στο εξωτερικό στη Διοίκηση Πληροφοριών και Επιχειρήσεων του Σώματος Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Γερμανία πριν από τη μετάβασή του στην πολιτική.

Mε πληροφορίες από την dailysabah/Καθημερινή

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM