Η Γερμανία ποινικοποίησε το «upskirting»

Η Γερμανία ποινικοποίησε το «upskirting» Facebook Twitter
DW
0

Η Γερμανία ποινικοποίησε το upskirting, δηλαδή την κρυφή λήψη φωτογραφίας ή βίντεο κάτω από τα ρούχα ενός ανθρώπου, μια πράξη που θα τιμωρείται με πρόστιμα ή με ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη.

Το upskirting προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία σε πολλές χώρες μετά την έλευση των κινητών με κάμερα.

Σε πολλές περιπτώσεις φωτογραφίες ή βίντεο ανεβαίνουν σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε άλλες πλατφόρμες.

"Η φωτογράφιση κάτω από την φούστα ή μέσα από την μπλούζα μιας γυναίκας είναι μια αναίσχυντη παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, η οποία εφεξής θα τιμωρείται", δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίν Λάμπρεχτ.

Οι εκκλήσεις για την ποινικοποίηση της ενέργειας αυτής πυροδοτήθηκαν από μια εκστρατεία δύο Γερμανίδων τον περασμένο χρόνο, μια εκ των οποίων δήλωσε ότι όταν ήταν έφηβη είχε πέσει θύμα αυτής της πρακτικής δύο φορές.

Οι γυναίκες αυτές, η φοιτήτρια Κινηματογράφου Χάνα Ζάιντελ και η δημοσιογράφος Ίντα Ζάσενμπεργκ, εμπνεύστηκαν από την βρετανίδα ακτιβίστρια Τζίνα Μάρτιν, η οποία ηγήθηκε μιας παρόμοιας εκστρατείας που οδήγησε στην ποινικοποίηση της πράξης αυτής στη Βρετανία.

«Αυτός είναι ένας πολύ καλός συμβολισμός για τη δικαιοσύνη, την πολιτική και την κοινωνία. Η δύναμη του συμβολισμού δεν πρέπει να υποτιμάται» τόνισε η Ζάιντελ, προσθέτοντας πάντως πως «υπολείπονται να γίνουν πολλά στην κοινωνία».

Το upskirting ποινικοποιήθηκε πέρυσι σε Αγγλία και Ουαλία και το 2018 στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-DW

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM