Απεργία της ΓΣΕΕ

Μυστήριο στην Μποτσουάνα- Μαζικοί θάνατοι ελεφάντων

Μυστήριο στην Μποτσουάνα- Μαζικοί θάνατοι ελεφάντων Facebook Twitter
Μποτσουάνα: Μυστήριο με τους μαζικούς θανάτους ελεφάντων (Guardian)
0

Εντείνεται το μυστήριο γύρω από τους μαζικούς θανάτους ελεφάντων στην Μποτσουάνα.

Τα πρώτα στοιχεία των αρχών αποκλείουν το ενδεχόμενο δηλητηρίασης ωστόσο ήδη 110 ελέφαντες έχουν βρεθεί νεκροί από την Παρασκευή. Συνολικά, στη νότια Μποτσουάνα έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 350 νεκροί ελέφαντες ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ενδεχομένως ο πραγματικός αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις τοπικές αρχές οι νεκροί ελέφαντες είναι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων ενώ αρκετοί ζωντανοί ελέφαντες εμφανίστηκαν αδύναμοι και εξασθενημένοι, εγείροντας ανησυχίες ότι ακομα περισσότεροι θα πεθάνουν τις επόμενες εβδομάδες.

Αξιωματούχοι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή έχουν ήδη αποκλείσει επίσης τη λαθροθηρία καθώς δεν έλειπαν ελεφαντόδοντα από τα ζώα.

Μυστήριο στην Μποτσουάνα- Μαζικοί θάνατοι ελεφάντων Facebook Twitter

Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα δεν έχει ελέγξει ακόμη τα δείγματα, οπότε δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι προκαλεί τους θανάτους ή εάν θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.

Τα δείγματα από τους νεκρούς ελέφαντες αναμένεται να σταλούν στη γειτονική Νότια Αφρική για περαιτέρω έλεγχο.

Ο αξιωματικός της άγριας ζωής Dikamatso Ntshebe είπε ότι περισσότερα ζώα φαινόταν ότι έπασχαν από κάποια ασθένεια.

«Βλέπουμε ακόμα ελέφαντες που πεθαίνουν στο Okavango Panhandle», δήλωσε ο Ntshebe. «Βλέπουμε επίσης ελέφαντες που δείχνουν σαν να είναι άρρωστοι και στα πρόθυρα του θανάτου. Από την Παρασκευή, είχαμε συνολικά 110 νεκρούς ελέφαντες.»

Οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών έχουν ήδη ειδοποιηθεί για την απαγόρευση της κατανάλωσης του κρέατος των νεκρών ζώων και προς το παρόν φαίνεται πως τηρούν τις οδηγίες των αρχών.

Το Τμήμα Άγριας Ζωής, από την πλευρά του, άρχισε να αφαιρεί τους χαυλιόδοντες από τα νεκρά ζώα. «Έχουμε αρχίσει να αφαιρούμε τους χαυλιόδοντες από τους νεκρούς ελέφαντες και ξεκινήσαμε να καίμε τις σορούς» είπε ο Ntshebe.

«Ξεκινήσαμε με εκείνα τα νεκρά ζώα, που βρίσκονται κοντά στα χωριά, και εκείνα που βρίσκονται κοντά στο νερό. Το πλάνο είναι να κάψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά. Ωστόσο, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη πρόκληση, καθώς ορισμένα από τα πτώματα βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές.»

Το αρμόδιο τμήμα ερευνά επίσης την αιτία των θανάτων των ζώων και η αναζήτηση αυτής περιπλέκεται λόγω κορωνοϊού, καθώς ενδέχεται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών τεστ να καθυστερήσουν.

Επισημαίνεται δε, ότι η Μποτσουάνα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων στον κόσμο, σε περισσότερους από 130.000.

Με πληροφορίες του Voanews/Guardian

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ