Μυστήριο στην Μποτσουάνα- Μαζικοί θάνατοι ελεφάντων

Μυστήριο στην Μποτσουάνα- Μαζικοί θάνατοι ελεφάντων Facebook Twitter
Μποτσουάνα: Μυστήριο με τους μαζικούς θανάτους ελεφάντων (Guardian)
0

Εντείνεται το μυστήριο γύρω από τους μαζικούς θανάτους ελεφάντων στην Μποτσουάνα.

Τα πρώτα στοιχεία των αρχών αποκλείουν το ενδεχόμενο δηλητηρίασης ωστόσο ήδη 110 ελέφαντες έχουν βρεθεί νεκροί από την Παρασκευή. Συνολικά, στη νότια Μποτσουάνα έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 350 νεκροί ελέφαντες ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ενδεχομένως ο πραγματικός αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις τοπικές αρχές οι νεκροί ελέφαντες είναι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων ενώ αρκετοί ζωντανοί ελέφαντες εμφανίστηκαν αδύναμοι και εξασθενημένοι, εγείροντας ανησυχίες ότι ακομα περισσότεροι θα πεθάνουν τις επόμενες εβδομάδες.

Αξιωματούχοι υπεύθυνοι για την άγρια ζωή έχουν ήδη αποκλείσει επίσης τη λαθροθηρία καθώς δεν έλειπαν ελεφαντόδοντα από τα ζώα.

Μυστήριο στην Μποτσουάνα- Μαζικοί θάνατοι ελεφάντων Facebook Twitter

Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα δεν έχει ελέγξει ακόμη τα δείγματα, οπότε δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τι προκαλεί τους θανάτους ή εάν θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.

Τα δείγματα από τους νεκρούς ελέφαντες αναμένεται να σταλούν στη γειτονική Νότια Αφρική για περαιτέρω έλεγχο.

Ο αξιωματικός της άγριας ζωής Dikamatso Ntshebe είπε ότι περισσότερα ζώα φαινόταν ότι έπασχαν από κάποια ασθένεια.

«Βλέπουμε ακόμα ελέφαντες που πεθαίνουν στο Okavango Panhandle», δήλωσε ο Ntshebe. «Βλέπουμε επίσης ελέφαντες που δείχνουν σαν να είναι άρρωστοι και στα πρόθυρα του θανάτου. Από την Παρασκευή, είχαμε συνολικά 110 νεκρούς ελέφαντες.»

Οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών έχουν ήδη ειδοποιηθεί για την απαγόρευση της κατανάλωσης του κρέατος των νεκρών ζώων και προς το παρόν φαίνεται πως τηρούν τις οδηγίες των αρχών.

Το Τμήμα Άγριας Ζωής, από την πλευρά του, άρχισε να αφαιρεί τους χαυλιόδοντες από τα νεκρά ζώα. «Έχουμε αρχίσει να αφαιρούμε τους χαυλιόδοντες από τους νεκρούς ελέφαντες και ξεκινήσαμε να καίμε τις σορούς» είπε ο Ntshebe.

«Ξεκινήσαμε με εκείνα τα νεκρά ζώα, που βρίσκονται κοντά στα χωριά, και εκείνα που βρίσκονται κοντά στο νερό. Το πλάνο είναι να κάψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά. Ωστόσο, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη πρόκληση, καθώς ορισμένα από τα πτώματα βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές.»

Το αρμόδιο τμήμα ερευνά επίσης την αιτία των θανάτων των ζώων και η αναζήτηση αυτής περιπλέκεται λόγω κορωνοϊού, καθώς ενδέχεται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών τεστ να καθυστερήσουν.

Επισημαίνεται δε, ότι η Μποτσουάνα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων στον κόσμο, σε περισσότερους από 130.000.

Με πληροφορίες του Voanews/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM