ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τσελίκ σε Ελλάδα: Το να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το μπόι σας

Τσελίκ σε Ελλάδα: Το να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το μπόι σας Facebook Twitter
Τσελίκ: Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο - Ξεπερνά το μπόι σας (EPA)
0

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομάρ Τσελίκ, ο οποίος προειδοποιεί την Ελλάδα να μην τα βάζει με τον στόλο της γείτονος.

«Εμείς κινούμαστε στο πλαίσιο του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αν όμως αναφέρεστε στην εγκατάλειψη του δικαίου και μιλάτε  για χρήση πραγματικής ισχύος, τότε θέλω να σας κάνω μια απλή προειδοποίηση» ανέφερε ο Ομάρ Τσελίκ.

Και συνέχισε λέγοντας «Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Το να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το μπόι σας. Μια δίκαιη λύση θα φέρει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο με τη μέθοδο του καζάν-καζάν».

Ο Τσελίκ προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, υπό την προεδρία του Ερντογάν, ενώ βάλθηκε και εναντίον της Κύπρου.

Σχολιάζοντας την πρόταση Κύπριων πολιτικών, που είχαν πει να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός πόλος εναντίον την Τουρκίας, ο Τσελίκ απάντησε πως «Βγήκε ο Υπουργός 'νοτίου Κύπρου' και είπε η ΕΕ να ιδρύσει ένα μόνιμο στόλο στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να τους πω αυτό. Η στάση της Τουρκίας δεν αλλάζει με το να κινείστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αν αναζητάτε μια λύση στο πλαίσιο του δικαίου και της δικαιοσύνης ο καλύτερος συνομιλητής που μπορείτε να βρείτε είναι η Τουρκία. Αν κινείστε εκτός του δικαίου και της δικαιοσύνης αναζητώντας λύση μην νομίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας. Δεν καταλαβαίνουμε αυτά τα ζητήματα αλληλεγγύης της γειτονιάς.

Δυστυχώς είναι προβληματικοί τύποι αυτοί που επιλέγονται στην νότια Κύπρο για να μιλούν γι αυτά τα θέματα και που γίνονται Υπουργοί Άμυνας στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ/sigmalive

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM
ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM