Τσελίκ σε Ελλάδα: Το να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το μπόι σας

Τσελίκ σε Ελλάδα: Το να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το μπόι σας Facebook Twitter
Τσελίκ: Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο - Ξεπερνά το μπόι σας (EPA)
0

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομάρ Τσελίκ, ο οποίος προειδοποιεί την Ελλάδα να μην τα βάζει με τον στόλο της γείτονος.

«Εμείς κινούμαστε στο πλαίσιο του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αν όμως αναφέρεστε στην εγκατάλειψη του δικαίου και μιλάτε  για χρήση πραγματικής ισχύος, τότε θέλω να σας κάνω μια απλή προειδοποίηση» ανέφερε ο Ομάρ Τσελίκ.

Και συνέχισε λέγοντας «Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Το να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το μπόι σας. Μια δίκαιη λύση θα φέρει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο με τη μέθοδο του καζάν-καζάν».

Ο Τσελίκ προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, υπό την προεδρία του Ερντογάν, ενώ βάλθηκε και εναντίον της Κύπρου.

Σχολιάζοντας την πρόταση Κύπριων πολιτικών, που είχαν πει να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός πόλος εναντίον την Τουρκίας, ο Τσελίκ απάντησε πως «Βγήκε ο Υπουργός 'νοτίου Κύπρου' και είπε η ΕΕ να ιδρύσει ένα μόνιμο στόλο στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να τους πω αυτό. Η στάση της Τουρκίας δεν αλλάζει με το να κινείστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αν αναζητάτε μια λύση στο πλαίσιο του δικαίου και της δικαιοσύνης ο καλύτερος συνομιλητής που μπορείτε να βρείτε είναι η Τουρκία. Αν κινείστε εκτός του δικαίου και της δικαιοσύνης αναζητώντας λύση μην νομίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας. Δεν καταλαβαίνουμε αυτά τα ζητήματα αλληλεγγύης της γειτονιάς.

Δυστυχώς είναι προβληματικοί τύποι αυτοί που επιλέγονται στην νότια Κύπρο για να μιλούν γι αυτά τα θέματα και που γίνονται Υπουργοί Άμυνας στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ/sigmalive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM