Χαβάη: Συνελήφθησαν 21 μέλη της Carbon Nation - Έσπασαν την καραντίνα και φεύγουν λόγω απειλών

Χαβάη: Συνελήφθησαν 21 μέλη της Carbon Nation - Έσπασαν την καραντίνα και φεύγουν λόγω απειλών Facebook Twitter
Δεξιά ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας Carbon Nation, 38χρονος Ελίτζιο Μπίσοπ ( Ηawaiitribune-herald)
0

Τα μέλη της ομάδας Carbon Nation, που συνελήφθησαν για παραβίαση της καραντίνας στη Χαβάη συμφώνησαν να αποχωρήσουν από το νησί, έπειτα από απειλές που δέχτηκαν για τη ζωή τους.

Η Κέντρα Κάρτερ, μέλος της ομάδας, που πολλοί αποκαλούν αίρεση, είπε ότι μετά τη σύλληψή τους, δέχτηκαν παρενοχλήσεις που έφτασαν ακόμα και σε απειλές θανάτου.

«Οι άνθρωποι άρχισαν να εμφανίζονται στο σπίτι μας αποκαλώντας μας με ό,τι χαρακτηρισμούς μπορείτε να φανταστείτε. Μας εύχονταν να λιμοκτονήσουμε και πολλά άλλα πράγματα. Έχουμε λάβει απειλές θανάτου στα mail μας» είπε η Κάρτερ.

Η Κάρτερ δεν συνελήφθη μαζί με τα άλλα μέλη της ομάδας την περασμένη εβδομάδα επειδή η αστυνομία αποφάσισε να αφήσει αυτήν και μια άλλη γυναίκα, ώστε να παραμείνουν με τα παιδιά τους.

Η σύλληψή τους θα οδηγούσε σε κλήση των υπηρεσιών προστασίας ανηλίκων, κάτι που θα σήμαινε την έκθεση περισσότερων ανθρώπων, δήλωσε ο αστυνομικός της επαρχίας Χαβάης Ρίο Αμόν-Γουίλκινς.

Τα μέλη της ομάδας πέρασαν δύο χρόνια ταξιδεύοντας στην Κεντρική Αμερική, πριν φτάσουν στην Χαβάη.

«Οι άνθρωποι θέλουν να μας αποκαλούν αίρεση επειδή θέλουμε να ζήσουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής», είπε η Κάρτερ.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου αναφέρουν ότι μέλη της ομάδας πήγαν σε ένα παραλιακό πάρκο στις 8 Ιουνίου. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube έδειξε ότι ο 38χρονος Ελίτζιο Μπίσοπ, ηγέτης της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεός» , χάιδεψε μια θαλάσσια χελώνα, ανέφερε η αστυνομία στα έγγραφα.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την καραντίνα και την ασφάλειά μας», είπε ο εισαγγελέας Μιτς Ροθ. «Δεν θα ανεχτούμε άτομα που παραβιάζουν το νόμο».

Η ομάδα «πιθανότατα πέρασε περισσότερο χρόνο στη φυλακή στο ταξίδι τους στη Χαβάη από ό, τι πέρασε έξω από τη φυλακή», συμπλήρωσε.

«Παραβιάσαμε τον νόμο. Αυτό συνέβη. Πρέπει να παραμείνεις σε καραντίνα για 14 ημέρες. Αυτό μόνο συνέβη. Οι αρχές κάνουν τη δουλειά του. Στείλτε τις δωρεές σας για να με βοηθήσετε» ανέφερε ο Μπίσοπ.

Ο δικηγόρος Ντόναλντ Γουίλκερσον, ο οποίος εκπροσωπεί δύο άλλους άνδρες, τον 23χρονο από το Τέξας Ντένεντρικ Τζόνσον και τον 24χρονο από την Καλιφόρνια Τζέικοπ Μπέντον, που συνελήφθησαν από την ομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα ότι «Φεύγουν από τη Χαβάη. Οι πελάτες μου σκοπεύουν να επιστρέψουν στην ηπειρωτική χώρα».

Μέλη της ομάδας, γνωστά ως Carbon Nation, τα οποία η Κάρτερ περιέγραψε ως μια οικογένεια που αγαπάει τη φύση, ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με τη Χαβάη που αποφάσισαν να σταματήσουν στην παραλία προτού πάνε στο ενοικιαζόμενο σπίτι τους στο Big Island, είπε.

Η καραντίνα δεν επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εγκαταλείψουν μια κατοικία ή ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για οποιονδήποτε λόγο, εκτός από ιατρικά επείγοντα περιστατικά.

«Ζητήσαμε συγνώμη για αυτό και εξακολουθούμε να ζητούμε», δήλωσε η Κάρτερ.

Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, που φέρουν την υπογραφή του Μπίσοπ, η ομάδα επιβεβαίωνε ότι θα τηρούσε την καραντίνα, συμπεριλαμβανομένης της απευθείας μετάβασης στην κατοικία από το αεροδρόμιο. Κάτι που δεν τήρησαν.

Ακόμα και μετά τις συλλήψεις τους, η ομάδα είχε προγραμματίσει να παραμείνει στη Χαβάη, δήλωσε η Κάρτερ. Αλλά οι απειλές κατά της ζωής τους οδήγησαν στην απόφασή τους να φύγουν.

Η Τζέσικα Λάνι Ριτς, πρόεδρος της Τουριστική  Εταιρείας Αλόχα της Χαβάης, η οποία παρέχει βοήθεια στους τουρίστες, δήλωσε τη Δευτέρα ότι εργάζεται για να επιστρέψει η ομάδα αεροπορικώς στην Καλιφόρνια.

Με πληροφορίες του BBC/Ηawaiitribune-herald/TIME

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM